Fadderfestival med verdensrekord og rairai

Årets Fadderfestival har som mål å komme i Guinness rekordbok. Ikke for et rekordhøyt antall arrangementer eller for høyest allsang av DDEs rairai, men på grunn av frokosten som alle inviteres til mandag 13. august.

– Vi skal slå Bodøs rekord med verdens lengste frokostbord, sier faddersjef Kim Roger Andersen. Bodøs rekord er på 536,2 meter og har stått steilt i boka siden 2016. Helt til hotelledelsesstudent Andersen fra Trøndelag satte seg i sjefsstolen for årets fadderfestival. Frokostbord skal dekkes så langt øyet kan se på campus Ullandhaug. Sponsorer leverer paller med brød, pålegg og drikke. Telt rigges opp hvis været blir dårlig.

– 550 meter med frokost! Det blir helt vilt! Vi inviterer 5000 studenter og ansatte til å spise gratis frokost sammen. Kan du tenke deg en bedre start på et nytt studieår?

For utenom rekordforsøk har frokosten selvfølgelig et sosialt aspekt. Fadderfestivalen handler om å bli kjent med medstudenter, forelesere, universitetet og byen. Som ny student ved Universitetet i Stavanger blir du ønsket hjertelig velkommen av dem som kan UiS best, nemlig studentveteranene.

– Vi har til nå 800 fantastiske faddere som skal ta imot 4500 fadderbarn. Å være fadderbarn er en unik mulighet til å bli kjent med nye studenter fra hele verden og delta i årets mest livlige uke på campus, sier Andersen.

Tilbud til alle

I år tilbyr Fadderutvalget i samarbeid med linjeforeningene et bredt og imponerende program med over 60 forskjellige aktiviteter og arrangementer: konserter, temafester, utflukter, etterfester og turneringer. Det blir helikopterturer over Preikestolen, pubcrawl i sentrum og kinokvelder.

Faddersjefen er opptatt av at festivalen skal gi et tilbud til alle nye studenter.

– Vi setter opp en nytt aktivitetsområde på fotballbanen som skal være alkoholfritt. Her blir det mye lek og moro!

Rairai!

For å få plass til en av Norges mest kjente rockeband må scenen i Fadderteltet i år forsterkes og forstørres.

– DDE er et utrolig liveband. Jeg gleder meg til å høre 5000 studenter synge rairai, smiler Andersen.

Det er mange gode konserter å glede seg til videre i uka. På onsdagen kommer blant annet bergensrapperne Dårlig vane og duoen TRXD med EDM-toner.

– Resten av uken kan dere danse til musikk fra CLMD, Marthe Wang, Robin og Bugge, Tom Boye, Nedja, Sjur Sax, Haavard & Bendik, Oscar Casaog selvfølgelig Goggen – for å nevne noen. Og så kommer Mads Hansen med sommerkroppen sin, det blir morsomt, oppsummerer festivalsjefen svært fornøyd.

Tekst, foto og videosnutt: siri.j.pedersen@uis.no

Sist oppdatert av Siri Jeanette Pedersen (07.08.2018)

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no