Fadderfestival med verdensrekord og rairai


Årets Fadderfestival har som mål å komme i Guinness rekordbok. Ikke for et rekordhøyt antall arrangementer eller for høyest allsang av DDEs rairai, men på grunn av frokosten som alle inviteres til mandag 13. august.

– Vi skal slå Bodøs rekord med verdens lengste frokostbord, sier faddersjef Kim Roger Andersen. Bodøs rekord er på 536,2 meter og har stått steilt i boka siden 2016. Helt til hotelledelsesstudent Andersen fra Trøndelag satte seg i sjefsstolen for årets fadderfestival. Frokostbord skal dekkes så langt øyet kan se på campus Ullandhaug. Sponsorer leverer paller med brød, pålegg og drikke. Telt rigges opp hvis været blir dårlig.

– 550 meter med frokost! Det blir helt vilt! Vi inviterer 5000 studenter og ansatte til å spise gratis frokost sammen. Kan du tenke deg en bedre start på et nytt studieår?

For utenom rekordforsøk har frokosten selvfølgelig et sosialt aspekt. Fadderfestivalen handler om å bli kjent med medstudenter, forelesere, universitetet og byen. Som ny student ved Universitetet i Stavanger blir du ønsket hjertelig velkommen av dem som kan UiS best, nemlig studentveteranene.

– Vi har til nå 800 fantastiske faddere som skal ta imot 4500 fadderbarn. Å være fadderbarn er en unik mulighet til å bli kjent med nye studenter fra hele verden og delta i årets mest livlige uke på campus, sier Andersen.

Tilbud til alle

I år tilbyr Fadderutvalget i samarbeid med linjeforeningene et bredt og imponerende program med over 60 forskjellige aktiviteter og arrangementer: konserter, temafester, utflukter, etterfester og turneringer. Det blir helikopterturer over Preikestolen, pubcrawl i sentrum og kinokvelder.

Faddersjefen er opptatt av at festivalen skal gi et tilbud til alle nye studenter.

– Vi setter opp en nytt aktivitetsområde på fotballbanen som skal være alkoholfritt. Her blir det mye lek og moro!

Rairai!

For å få plass til en av Norges mest kjente rockeband må scenen i Fadderteltet i år forsterkes og forstørres.

– DDE er et utrolig liveband. Jeg gleder meg til å høre 5000 studenter synge rairai, smiler Andersen.

Det er mange gode konserter å glede seg til videre i uka. På onsdagen kommer blant annet bergensrapperne Dårlig vane og duoen TRXD med EDM-toner.

– Resten av uken kan dere danse til musikk fra CLMD, Marthe Wang, Robin og Bugge, Tom Boye, Nedja, Sjur Sax, Haavard & Bendik, Oscar Casaog selvfølgelig Goggen – for å nevne noen. Og så kommer Mads Hansen med sommerkroppen sin, det blir morsomt, oppsummerer festivalsjefen svært fornøyd.

Tekst, foto og videosnutt: siri.j.pedersen@uis.no


Sist oppdatert av Siri Jeanette Pedersen (07.08.2018)

Skriv ut artikkel print symbol
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no