Utøverkunnskap styrker fagmiljøene

Utøverkunnskap er tema når internasjonale gjesteforelesere med bakgrunn innen musikkvitenskap, -pedagogikk, -psykologi og -terapi besøker Fakultet for utøvende kunstfag. Anledningen er Grieg Research School (GRS) sitt årlige sommerkurs.

Grieg Research School (GRS) avholder sitt årlige sommerkurs ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS i Bjergstedparken 18. til 20. juni. Sommerkurset har profilerte og internasjonale gjesteforelesere som representerer hele spekteret innen musikkvitenskap, -pedagogikk, - psykologi og -terapi. Sommerkurset ivaretar GRS sin interdisiplinære tilnærming til musikkforskning, og er med på å styrke fagmiljøene ved fakultetet, og de andre samarbeidsinstitusjonene, som består av Universitetet i Stavanger, Universitetet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet, Høgskulen i Volda og Høgskolen i Bergen .

- GRS er et samarbeid som gir de mindre fagmiljøene ved det enkelte universitet mulighet til å samles og utveksle erfaringer fra pågående forskervirksomhet. Det er av stor betydning for vårt fakultet å bidra på denne faglige fellesarenaen. Våre lokaliteter i Bjergsted fungerer utmerket til denne typen virksomhet, sier Per Dahl, prodekan for forskning og professor ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS.

Tema for sommerkurset er utøverkunnskap. Musikkutøvelse er sentralt i en rekke profesjoner, og det er økende interesse for forskning på oppbygging og funksjonalitet i bruken av musikk i en utøversituasjon.

- Musikk utspilles i tid, og denne temporære egenskapen gir utgangspunkt for å studere en rekke aspekter ved vår oppfatning av omverdenen og kunnskapsoppbygging. Den internasjonale bredden på gjesteforelesere og spekteret av tilnærminger til musikkrelatert forskning som et slik kurs presenterer, er til stor inspirasjon i oppbyggingen av forskervirksomheten ved vårt fakultet, forklarer Per Dahl.

Les mer om programmet til GRS Summer Course 2018 her.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (21.06.2018)