Stipendipraten: Bli kjent med Memory Jayne Tembo

Da Memory Jayne Tembo fikk tilbud om å flytte fra Malawi til Norge for å ta en mastergrad, takket hun ja uten å ha hørt om landet før. Nå ønsker UiS-stipendiaten å skape gjensidig tillitt mellom immigranter og det norske barnevernet.

– Jeg vil gi immigranter en stemme, og jeg håper jeg kan bidra til at de blir bedre forstått, forteller Tembo i den nyeste utgaven av Stipendipraten, SV-fakultetets faste, månedlige spalte hvor stipendiatene ved fakultetet forteller om seg selv og forskningen sin.

Fra kontoret sitt i Kjell Arholms hus jobber Tembo med doktorgradsavhandlingen sin, som har fått tittelen «Immigrant parents’ experiences and perceptions of the child wellfare in Norway». Siden 2015 har hun vært i kontakt med atten foreldre fordelt på femten familier, for å innhente data om hvordan innvandrere opplever møtet med barnevernet.

Her kan du lese hele intervjuet med Memory Jayne Tembo.

Sist oppdatert av Live Kolstad Kvalsvik (15.06.2018)