Dobler antall ladeplasser for el-bil


Denne uken åpnet 16 nye ladeplasser for el-bil ved Hagbard Line-huset. Her kan studenter og ansatte lade gratis på dagtid.

Fra før er det 16 ladeplasser for el-bil på universitetsområdet. Med de nye plassene, som står mellom Hagbard Line-huset og paviljong 10 (kart), dobles tallet – til 32.

Bare strøm på dagtid

Det vil bare være mulig å lade mellom 06.00 og 23.00 på hverdager, og mellom 09.00 og 23.00 i helger. Utenom disse tidene er det ikke strøm påkoblet. Det er tilrettelagt for ulike betalingsløsninger, men for nå er det gratis.

Når laderen er klar lyser et grønt lys, når det lades skiftes det til blått lys, og grønt igjen når bilen er ferdig ladet. Se ladeplakat.

Kortreist innovasjon

Laderne er koblet til wifi, som gjør at det er mulig å følge i sanntid med på hvor mange som lader, hvor lenge de lader, og hvor mye strøm som hentes ut. I tillegg er laderne «smarte». Det betyr at de fordeler strømmen som er tilgjengelig, mellom laderne som er i bruk. Noe som igjen betyr at sikringene ikke ryker, selv om mange lader samtidig.

Laderne er levert av Zaptec, som holder til i Ipark og har mange tidligere UiS-studenter som ansatte.

Flere plasser underveis

Universitetet ønsker å være et miljøvennlig campus, og har også startet et arbeid for å bli sertifisert som Miljøfyrtårn. I det arbeidet er transport sentralt, og i så måte er de nye el-billadeplassene i forkant.

De nye plassene er kun for el-biler, og det er viktig at man bruker ladeleding, type 2-plugg.

I tillegg til de 16 nye ladeplassene ved Hagbard Line-huset, finnes ladeplasser mellom Kjølv Egelands hus og SiS sportssenter, og ved Hulda Garborgs hus. I forbindelse med påbygget til Hulda Garborg, som er ferdig til årsskiftet, er det planlagt åtte nye plasser.


Sist oppdatert av Karoline Reilstad (14.05.2018)

Skriv ut artikkel print symbol
Ladeplasser for el-biler.
Ladetid: 06.00-23.00 (hverdag), / 09.00-23.00 (helg).
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no