Sykepleie ved UiS åttende mest søkt i landet

Blant mer enn 1300 studier, er sykepleie ved UiS på en åttendeplass over antall primærsøkere i år. Det viser tall fra Samordna opptak.

Hele 1026 studiesøkere har i år bachelor i sykepleie ved UiS som sitt førstevalg. Også i 2017 var sykepleie godt søkt med 940 søkere.

I Samordna opptak er det opptak til 1309 studier ved 27 høgskoler og universiteter i Norge. I år har 14.736 studiesøkere UiS som sitt førstevalg

Vil ikke vokse for fort

Aldri før har så mange søkt seg til UiS, og aldri før har så mange søkt sykepleie ved UiS. For første gang er det mer enn 1000 primærsøkere til de 275 plassene.

De siste årene har det vært en god vekst, både i antall søkere og antall studieplasser. Fakultetsledelsen peker på systematisk arbeid over tid som forklaring på suksessen. Samtidig er fakultetet opptatt av å ikke vokse for fort.

– Vi må også sørge for at vi tar godt vare på de som er hos oss i dag. Vi må bygge opp en base med kompetente og engasjerte forelesere, sier dekan Kristin Akerjordet til Byas.

Videre gjør fakultetet stadig grep for å sikre kvaliteten på utdanningen, blant bidrar det nye sykepleielaboratoriet til at studentene har mer plass til viktig ferdighetstrening.

Listen over de ti mest populære studiene i Norge (antall primærsøkere i parentes)

• Rettsvitenskap (jus), høst, Universitetet i Oslo (1 861)
  • Siviløkonomutdanningen, Norges Handelshøyskole (1 801)
  • Rettsvitenskap, Universitetet i Bergen (1 754)