Jazz i sikte - fem band


Det er endelig klart for årets Jazz i sikte konsert på StavangerJazzforum.

Tid og sted: Spor 5 - kl 19.30 lørdag 7.april.

Vi forventer oss en kjempekveld som viser det skyhøye nivået på  jazzlinjen ved UiS - Fakultet for kunstfag og som viser bredden i det voksende jazzmiljøet i Stavanger.

Vestnorsk Jazzsenter har finansiert dette rekrutterings programmet i 16 år hvor fremtidens jazzband møtes til konsert på Stavanger Jazzforum og Bergen Jazzforum for å knive om juryens gunst og hvor vinner bandet kan se frem mot prestisjefylte festivaljobber.

Vi håper alle Stavangers musikkelskende publikum benytter anledningen til en kveld med lytting og felleskap i en herlig sosial kveld med jazz og spenning.

Vi får høre fantastiske fengende popjazz med trestemt vokal i Klossmajor, intim og skapende gitartrio jazz med standardlåt referanser i Airwalk, modne vokal jazz komposisjoner i sprek line up i Liquid, eksperimentelle og energiske Fem Drager og en piano trio for fremtiden ved Håvard Erlsand trio.

Kom og sjekk ut disse spennende bandene: 

  • Fem Drager
  • Airwalk
  • Klossmajor
  • Håvard Ersland Trio
  • LIQUID

Jazz i sikte er et samarbeid mellom Vestnorsk Jazzsenter, Nattjazz, Stavanger Jazzforum, Sildajazz og Bergen Jazzforum.

Fem Drager
Andrea Opdal – vokal
Vetle Laupsa – kontrabass
Olav Abildgaard – trommer

Fem Drager er en trio som har utspring fra jazzlinja i Stavanger, spiller jordnær jazzmusikk i et åpent vokaltrio-lydbilde. Musikken har et enkelt og inkluderende preg, samtidig som den er utfordrende nok til å glede både dypt musikkinteresserte og den gjengse lytter.

Airwalk
Airwalk er en gitartrio med base i Stavanger. Trioen spiller egne låter og noen gode gamle jazzstandardlåter. Låtene som er komponert av Julian Bøyum Müller henter inspirasjon fra blant annet den hardtsvingende amerikanske jazztradisjonen fra bebop og frem til i dag og den lyriske og atmosfæriske nordiske sounden. Trioen siktet mot en kombinasjon av spontanitet og energi, og melodiøsitet og lyrikk. Julian Bøyum Müller - gitar/komposisjon, Lasse Gjestrud - bass og Jacob Yttredal - trommer

Klossmajor
Overbevisende trestemt vokal møter pianotrio med lekende overskudd i seksmannsbandet KLOSSMAJOR. I møtepunktet mellom jazz, pop, soul og hip hop finner de både humor og groove så vel som melankoli og improvisasjon. I løpet av sine to år som aktivt band har de turnert i Norge ved flere anledninger, og har etterhvert bygget seg opp en liten, men solid fanskare. Bandet har blant annet spilt på Victoria nasjonal jazzscene, Kongsberg jazzfestival, Folken, Dattera til Hagen, Sildajazz og Dølajazz. Hør de norske tekstene du ikke visste du ville høre og bli med på musikalsk hjemmefest -alle er invitert! 

Dorothea Økland - vokal, Karoline Karlsen - vokal, Maja Sørbø - vokal, Håvard Ersland - piano, Vidar Starheimsæther - bass og Olav Andreas Abildgaard - trommer

LIQUID
Med enkle melodier og fengende motiver skaper Karoline Karlsen ny musikk som tar deg med inn i et behagelig og flytende landskap. Med et ønske om å samle musikalske og tekstlige inntrykk, blande dem sammen, for så å helle dem ut i sin nye form -utforsker hun enkle ideer med dyktige musikere. Sammen vil besetningen skape et organisk samspill og et særegent sound inspirert av både pop, jazz, folk og improvisert musikk.

Karoline Karlsen - vokal, Audun Lillekjendlie - tangenter, Erlend Furuset Jenssen - saksofon, Lasse Gjestrud - bass og Olav Andreas Abildgaard - trommer/perkusjon

Håvard Ersland Trio
Håvard Ersland Trio spelar jazzmusikk med inspirasjon frå for eksempel Keith Jarrett, Brad Mehldau og sjølvsagt Svein Olav Herstad Trio. Musikken varierer frå å være rolige ballader med fokus på sound og klangbehandling, til raske låtar med eit moderne uttrykk. 

Håvard Ersland - piano, Trond Martin Tanke - trommer og Vidar Starheimsæter - kontrabass. 


Sist oppdatert av Karoline Reilstad (06.04.2018)

Skriv ut artikkel print symbol