Avslutningsseremoni 2008

Lørdag 6. desember er den store avslutningsdagen for Stavanger2008. Dansere fra Universitetet i Stavanger er med i et program som begynner klokken 13.30 og øker i intensitet, før en storslått forestilling starter klokken 18.00 i Vågen.

Nesten tusen sangere rundt omkring på forskjellige steder, museer og kirker, starter det hele som avsluttes med en storslått forestilling på en spektakulær scene i vannet i Vågen.

På og rundt denne scenen skal over 700 sangere, musikere, dansere og solister framføre en bukett sanger om fortid, nåtid og framtid. En stor kule ute i vannet lyses opp av bilder fra året som har gått, og rundt det hele får vi se et fantastisk lysshow.

Spente dansere
Danselærer Katja Bjørneboe ved Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger har med seg elleve tredjeårsstudenter som har forberedt seg i en uke for å være med på forestillingen.

Ragnhild Synnøve Bjaanes er en av dem.

– Vi skal blant annet gjøre noe med fakler på scenen ute på vannet, og så skal vi danse iført hvite lange kapper. Utrustet med noen lange pinner, vil vi se ut som om vi har vinger på, sier Bjaanes.

Hun er like spent som publikum på hva som kommer til å skje. Om et par timer skal hun være med på den første større prøven, to dager før det hele braker løs.

– Det er en stor greie som det er veldig spennende å få lov til å være med på, forteller Bjaanes.

Hun og hennes medstudenter skal danse etter koreografien til Lydia Klement. Komponist og kunstnerisk leder for hele seremonien er Orlando Gough.

Avslutning for framtiden
Som en markering av hvilke muligheter som finnes i framtiden, legges grunnsteinen til det nye konserthuset ned. Dette skal vise at regionen satser sterkt på kultur også etter Stavanger2008.

Direktør for Stavanger2008 Mary Miller sier det slik:

– Vi har vist verden hvem vi er, og invitert verden hit for å vise oss hvem vi kan være når vi åpner for impulser og inspirasjoner som ikke kommer fra oss selv. Det er noe å være stolt over, i dag og for alltid.

Alle som var med på folkefesten under åpningen av kulturhovedstaden, oppfordres til å finne veien tilbake til sentrum og være deltakere på denne spesielle kvelden.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (04.12.2008)