Spiller med stjernene

Musikkstudentene ved Universitetet i Stavanger får virkelig svingt seg for tiden. Jazzstudent Reidar Garthus (20) spilte nylig med stjernebassisten Richard Bona, og i helgen hadde studentene konsert sammen med saksofonist Frode Gjerstad.

Søknadsfristen for neste års opptak til bachelorstudiene i klassisk musikk og jazz ved Institutt for musikk og dans (IMD) går ut 15. desember. Det samme gjelder masterprogrammet i utøvende klassisk musikk. De utvalgte som kommer inn, har ifølge Reidar Garthus mye spennende i vente.
– Lærerne er kule og du får masse tid til å øve. Det er heller ikke alle læresteder som kan tilby studentene å stå på samme scene som Richard Bona, sier 20-åringen. Garthus går på første året av bachelorstudiet i jazz. Sammen med medstudenter og lærere fikk han altså gjøre et prosjekt med mannen som går for å være blant verdens aller ypperste bassister. Samarbeidet munnet ut i en konsert på Folken.

Improvisasjon
– Det var veldig stilig. Jeg hadde hørt litt av musikken hans på forhånd, men visste ikke hvordan han var som person. Han var veldig kompis, og ikke ovenpå i det hele tatt. Og Bona kan jo spille, for å si det sånn.
Jazzstudentenes seneste prosjekt var en konsert på Sting sammen med Frode Gjerstad. Det skjedde lørdag 6. desember og var en del av IMDs kurs i improvisasjon.

Operaoppsetning
Også klassisk-studentene har fått mange interessante prosjekter på CV-en i år. Sangstudentene får undervisning av blant andre operastjernen Elizabeth Norberg-Schulz, som er professor ved instituttet. I høst var det festival til ære for komponisten Olivier Messiaen, hvor både studenter og lærere deltok. Tidligere i år har de vært med på både operaoppsetning og prosjekter sammen med Stavanger symfoniorkester. Ikke minst får studentene mulighet til å være med i ensemblet EnB1. Blant deres aktiviteter i år var en stor konsert med musikk av W. A. Mozart og Friedrich Gulda 1. mai. Da fikk de samarbeide med internasjonale stjerner som Benjamin Schmid, Clemens Hagen, Randi Stene og Lars Anders Tomter.

Interessert i å søke? Sjekk tilbudet nærmere her

Obs! Studiet i dans har søknadsfrist 1. februar.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (08.12.2008)

Bilde av operastjernen Elizabeth Norberg-Schultz, i kostyme på scenen.
Operastjernen Elizabeth Norberg-Schulz er også professor ved Universitetet i Stavanger.
Bilde av jazzbassist Richard Bona
Som student på Institutt for musikk og dans kan du få muligheten til å spille sammen med verdensstjerner, som bassisten Richard Bona.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER