Det lønner seg å sykle til jobben!


Wenche Mühleisen har syklet 43 ganger til jobben denne sykkelsesongen. Hun er en av mange som har syklet mer enn en gang i uka og deltatt på sykle-til-jobben-aksjonen. Dermed var hun også med på trekningen av et gavekort på sportsbutikk til kroner 4000 kroner – som hun vant!

Onsdag 25. november var det trimfrokost og kåringer av vinnere i sykle-til-jobben-aksjonen i 4. etasje i Arne Rettedals hus. Én hadde syklet lengst, en annen hadde syklet oftest og noen hadde best lagarbeid. Skjønt alle som hadde syklet til jobben minst en gang i uka, kunne vinne premie.

I 2006 var det 20 deltakere på sykle-til-jobben-aksjonen, mens det i de to siste årene har vært 53 og 51 deltakere. Nå inviterer UiS´ bedriftsidrettslag flere til å være med på sykkel-aksjonen i 2009. Det kan nemlig lønne seg. 10 000 kroner fra Personalavdelingens HMS-budsjett sponser aksjonen og de flotte premiene.

Det var leder for UiS`s bedriftsidrettslag Åse Helene Bakkevik Dagsland som delte ut premiene på trimfrokosten, både til de som hadde syklet lengst og mest, men også til mange som vant bare fordi de hadde deltatt.

Det viktigste er ikke å vinne...
En av årets deltakere var Wencke Mühleisen. Hun vant hovedpremien på 4000 kroner for å ha syklet jevnt og trutt hele sesongen – helt fram til vinteren kom.

– Jeg falt på isen i forrige uke. Heldigvis brakk jeg ikke noe. For de 4000 kronene jeg har fått, skal jeg kjøpe piggdekk, forteller den glade vinneren. 

Xiang Ming Xu vant for å ha syklet oftest med hele 138 aktive sykkeldager. Tor Erga vant for å ha syklet den lengste distansen. Hele 2059 km hadde han syklet i løpet av sesongen. Erga bor på Sandnes og sykler 14 kilometer hver vei til og fra jobb.  

– Så lenge det ikke er snø, sykler jeg til og fra jobb. Det er en grei måte å trimme på. Dessuten bruker jeg sykkelen som et fremkomstmiddel. Vi har bare en bil i familien, og den er det som regel kona som disponerer.

Erga fikk en stor glass-statuett i premie. Nå lurer han på hvor den skal få stå i huset.

Leselaget (Lesesenteret) vant lagprisen da de hadde lengst distanse i snitt per deltaker. SV-laget vant også premie fordi laget har vært svært aktive i å rekruttere nye syklister. Hele 21 deltar på laget.

...men å registrere seg
Rådgiver Siren Erichsen gratulerer alle deltakere på vegne av bedriftsidrettslaget.

– Målet er ikke at alle skal sykle like langt som Tor Erga eller like ofte som Xiang Ming Xu, meningen er å delta, sier Erichsen som er spesielt imponert over SV-laget som har rekruttert så mange til å delta på sykle-til-jobben-aksjonen.

– Vi vet at det er mange flere som sykler enn det er som har registrert seg. Vi håper de mange fine premiene kan være en ekstra motivasjon til å delta til neste år. Vi oppfordrer flest mulig til å la bilen stå, både på grunn av helseeffekten og på grunn av miljøhensyn, forteller Erichsen.

Trimfrokosten ble avsluttet med lysbildeframvisning av Trude Furunes som hadde vært på sykkeltur på Shetland og Orknøyene i sommer.


Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (27.11.2008)

Skriv ut artikkel print symbol
Tor Erga får premie.
2959 KM: Tor Erga sykler hver dag 28 kilometer til og fra jobb, da det er kona som disponerer bilen. Det resulterte i flott premie på den årlige trimfrokosten.
Ellen Rafos får premie.
LESELAGET: Lesesenteret har flere aktive jobb-syklister. Det ga gevinst. Her får Ellen Rafos overrakt premie fra Åse Helene Bakkevik Dagsland, leder for universitetets bedriftsidrettslag.
Sikveland og Ellingsen.
SV har det største sykkel-laget ved UiS. Kirsten Sikveland og Aud Ellingsen er to aktive jobb-syklister som kunne ta imot premie på den årlige trimfrokosten.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER