Gjestfrihet som jobb


Hva betyr det å være vertskap og ha gjestfrihet som jobb? I en ny bok gir førstelektor Helge Jørgensen ved Universitetet i Stavanger grunnleggende kunnskap om det å jobbe innenfor hotell, restaurant og reiseliv.

Boken gir en innføring i vertskapsindustrien. Den drøfter emner som samarbeid i bransjen, ledelse og drift, sikkerhet og vern, økonomi, utfordringer og muligheter for bransjen i fremtiden.

Boken er delt inn i fire hoveddeler, og hver del har tre kapitler. Del én ønsker deg velkommen til vertskapsindustrien, forteller om hvordan den er organisert, og hva gjestfrihet innebærer i praksis. Del to setter fokus på hotell- og restaurantnæringen og på ledelse og drift av forskjellige typer virksomheter. Del tre handler om økonomi, og om sikkerhet og vern av verdier. Del fire ser på hvilke utfordringer og muligheter vertskapsindustrien står overfor i fremtiden.

Sist oppdatert av (24.11.2008)

Skriv ut artikkel print symbol
Faksimile av bokomslaget
Helge Jørgensen er tilknyttet Norsk hotellhøgskole – Institutt for økonomi og ledelse. Han har jobbet i hotell- og restaurantbransjen i Norge og i utlandet i mer enn 45 år, hvorav 18 år som hotelldirektør.
Fa
Boken gis ut på forlaget Vett & Viten.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no