Carmina Burana


Studenter fra Fakultet for utøvende kunstfag bidrar ved fremføringen av Carl Orffs storslåtte verk for orkester, kor og solister i Stavanger konserthus onsdag 21. og torsdag 22. mars.

https://www.stavanger-konserthus.no/event/carl-orff-carmina-burana/

Hele 240 sangere fra Rogalands musikklinjer og et mektig orkester sammensatt av musikere fra UIS og unge talenter i regionen framfører Carl Orffs storslåtte Carmina Burana i Stavanger konserthus i mars. Konserten er en oppfølging av fjorårets uforglemmelige oppsetting av Mozarts Requiem, som med hjelp av Den kulturelle skolesekken (DKS) ble sett av flere tusen skoleungdommer i fylket.

Visjonen om å bringe både den unge utøveren og den unge lytteren inn i den klassiske musikkens skattkammer bæres videre i denne framføringen, og også i år blir det i samarbeid med DKS skolekonsert på siste konsertdag. På solistsiden satses det på unge utøvere, hvor to av tre fremdeles er i tenårene.
Musikk får en helt særegen karakter når den framføres engasjerte ungdommer på et teknisk og kunstnerisk høyt nivå. Det er ikke ofte en får sjansen til å oppleve dette. I mars 2018 kommer muligheten. Grip den!

Dirigent:
Bjarte Engeset

Medvirkende:
Musikkelever fra
Skeisvang vgs
Vågen vgs
Stavanger Katedralskole
Musikere fra UIS og unge talenter fra regionen

Solister:
Sopran: Eirin Rognerud
Kontratenor: Tobias Vigrestad Mellemstrand
Baryton: Emil Havold Næshagen


Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (14.03.2018)

Skriv ut artikkel print symbol
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no