Carmina Burana

Studenter fra Fakultet for utøvende kunstfag bidrar ved fremføringen av Carl Orffs storslåtte verk for orkester, kor og solister i Stavanger konserthus onsdag 21. og torsdag 22. mars.

Hele 240 sangere fra Rogalands musikklinjer og et mektig orkester sammensatt av musikere fra UIS og unge talenter i regionen framfører Carl Orffs storslåtte Carmina Burana i Stavanger konserthus i mars. Konserten er en oppfølging av fjorårets uforglemmelige oppsetting av Mozarts Requiem, som med hjelp av Den kulturelle skolesekken (DKS) ble sett av flere tusen skoleungdommer i fylket.

Visjonen om å bringe både den unge utøveren og den unge lytteren inn i den klassiske musikkens skattkammer bæres videre i denne framføringen, og også i år blir det i samarbeid med DKS skolekonsert på siste konsertdag. På solistsiden satses det på unge utøvere, hvor to av tre fremdeles er i tenårene.
Musikk får en helt særegen karakter når den framføres engasjerte ungdommer på et teknisk og kunstnerisk høyt nivå. Det er ikke ofte en får sjansen til å oppleve dette. I mars 2018 kommer muligheten. Grip den!

Dirigent:
Bjarte Engeset

Medvirkende:
Musikkelever fra
Skeisvang vgs
Vågen vgs
Stavanger Katedralskole
Musikere fra UIS og unge talenter fra regionen

Solister:
Sopran: Eirin Rognerud
Kontratenor: Tobias Vigrestad Mellemstrand
Baryton: Emil Havold Næshagen