FrP foreslår vektstilskudd

Fremskrittspartiet foreslår mer penger til Universitetet i Stavanger og en ny finansieringsordning som særlig de nye universitetene vil tjene på.

FrP har også satt av 20 ekstra millioner og åtte nye stipendiatstillinger til Universitetet i Stavanger i sitt alternative statsbudsjett, som legges fram onsdag.

– Vi vil også overføre hundre stipendiatstillinger til Forskningsrådet som universitetene kan søke om. Nye universiteter skal prioriteres ved tildelingen, sier stortingsrepresentant Solveig Horne til Stavanger Aftenblad.

Hennes parti vil også overføre 100 stipendiatstillinger til Forskningsrådet, som universitetene kan søke om. Frp mener at de nye universitetene i en slik ordning bør prioriteres.

– Når regjeringen ikke satser på de nye universitetene, må vi gjøre det. Vi må få dem opp slik at de blir likestilte med de etablerte. Vi kan ikke ha B-universiteter, lyder Hornes begrunnelse.

Trond Birkedal, leder i FrPs skolepolitiske utvalg, mener det også er nødvendig å gjøre noe med et annet problem.

– Universitetene får betalt ut fra oppnådde resultater som antall publiserte forsknings¬rapporter, antall doktorgrader og så videre. Det betyr at neste år får du betalt for det du gjorde i fjor. Det gjør satsing vanskelig. Unge universiteter kommer liksom aldri ut av gropen.  Derfor foreslår jeg nå å innføre et veksttilskudd som fordeles ut fra det planlagte ambisjonsnivået: Universitetene må presentere sine planer og vise hvordan de har tenkt å nå dem, sier stavangerpolitikeren til avisen.

Forslag om mer penger til de nye universitetene faller i god jord hos UiS-ledelsen.
– Vi setter stor pris på de økte bevilgningene i Frps alternative budsjettfremlegg og håper at flere vil følge etter, sier strategi- og kommunikasjonsdirektør Anne Selnes.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (10.11.2008)

Bilde av Trond Birkedal, leder for Fremskrittspartiets utdanningsutvalg.
Trond Birkedal er leder for skolepolitisk utvalg i Fremskrittspartiet. Partiet har lagt inn flere titall millioner kroner ekstra i sitt alternative statsbudsjett for 2009.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER