Symposium og nyutstilling av Kjell Pahr-Iversen-kunst


Universitetet i Stavanger og Vitenskapsakademiet i Stavanger inviterer til symposium og nyutstillingsåpning av Kjell Pahr-Iversens kunst i foajeen i Arne Rettedals hus den 24. november.

Hyllesten til Kjell Pahr-Iversen og hans malerkunst skjer den 24. november 2017, klokken 12.30 til 17.00 i Arne Rettedals hus.

Arrangementet har fått tittelen Glød og intensitet – lys og skygge. 

Rektor Marit Boyesen vil åpne maleri-nyutstilingen i foajeen. Det er altså snakk om et gjensyn med maleriene «Uten tittel» som til daglig henger i styrerommet og i loungen i fjerde etasje i Arne Rettedals hus. 

Etter en musikalsk hyllest utført av Trio Triola, vil de som har meldt seg på arrangementet, bli invitert inn til symposium i auditorium V-101. 

Dersom du ønsker å få med deg Kjell Pahr-Iversen symposium og nyutstilling, kan du melde deg på ved å ta kontakt med Aud Berggraf Sæbø på e-post: aud.b.sebo@uis.no

Bok- og filmpresentasjon

Konservator Janeke Meyer Utne fra Lillehammer kunstmuseum vil presentere nyutstillingen, og etter lunsj vil kunstkritiker Knut Borgen presentere boka han har skrevet om Kjell Pahr-Iversen og hans kunst. 

I tillegg vil førsteamanuensis Eirik Voktor presentere utdrag fra en film om kunstnerene «Rødt speil», som han holder på å ferdigstille. 

På programmet står også en samtale mellom maleren Pahr-Iversen og dikteren Helge Torvund før professor emeritus Jan Erik Karlsen holder foredraget «Kunstnerskap og vitenskap: Will the twain ever meet?». 

Utstillingen skal stå til utpå nyåret. 

 

 


Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (22.11.2017)

Skriv ut artikkel print symbol
Foto av fargerikt maleri av Kjell Pahr-Iversen
UiS har flere bilder av Kjell Pahr-Iversen, blant annet dette som henger i Kjølv Egelands hus.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no