NRK kjøpte bachelorproduksjon

En bacheloroppgave ved Universitetet i Stavanger er nå blitt et talkshow med Mikael Olsen Lerøen som programvert. Torsdag 6. november vises "Kristoffer Joner Hos Lerøen" på NRK 2.

Det er Frame Productions som står bak underholdningsprogrammet som NRK har kjøpt, men det hele begynte som et studentforetak på fjernsyn og multimedieproduksjon ved Universitetet i Stavanger våren 2007. Da fikk student Knut Larsen en svært god ide til en bacheloroppgave. Sammen med Filip Jose Høyland Dominguez ønsket han å gjøre en portrettserie av Norges mest kjente filmskuespillere.

Da medstudentene begynte å gjøre opptakene til sine bacheloroppgaver, gikk Larsen og Høyland Dominguez rundt og tigget penger til sin produksjon. Dermed måtte innleveringsfristen utsettes.

Profesjonell produksjon
– Vi ville ikke lage en vanlig bacheloroppgave og filme våre medstudenter, men gjøre et fullprofesjonelt tv-program. Målet var å lage ett av Rogalands største underholdningsprogram som skulle vises på en nasjonal tv-kanal, og det har vi klart, sier Larsen.

Larsen og Høyland Dominguez hadde utallige møter hvor de ba om støtte til produksjonen. Det fikk de fra Innovasjon Norge, Filmkraft og Stavanger 2008, samt 100.000 kr av 2008-gruppa ved Universitetet i Stavanger. Først i begynnelsen av 2008 skjønte de at filmproduksjonen kunne gjennomføres. Da hadde de fått inn en halv million kroner og for lengst avsluttet studenttilværelsen til fordel for jobber i profesjonelle tv-produksjoner.

– Og så fikk vi ja fra Kristoffer Joner. Da fikk vi troen og hetta, sier produsent Larsen.

Mikael Olsen Lerøen leder tv-programmet hvor du får en unik mulighet til å bli bedre kjent med århundrets norske mannlige filmskuespiller, Kristoffer Joner. Han forteller blant annet om sin rolle i ”Den siste revejakta”, og programmet viser scener som aldri vil bli vist på kinolerretet.

– Det er ikke hver dag NRK kjøper skoleproduksjoner, sier produsent Knut Larsen.

Utsatt leveringsfrist
Frame Productions har ikke levert inn bacheloroppgaven enda. De har fått utsatt leveringsfristen til i mai 2009.

– Vi mener det er en god vurdering at filmen hadde premiere i Haugesund og ble veldig godt mottatt, og at NRK har kjøpt visningsretten. En god karakter fra sensorene på Universitetet i Stavanger blir bare prikken over i-en.

”Kristoffer Joner Hos Lerøen” vises på NRK 2, kl. 20.05
Se klipp fra filmen her

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (06.11.2008)