Stuttgart-professor holder foredrag om risiko og beredskap

Professor Ortwin Renn er en av verdens ledende fagpersoner innen risikoforskning, risikostyring og beredskapsarbeid. Hans siste bok , "Risk Governance", har vakt stor oppsikt. Fredag 7. november kl 09.15 holder han forelesning på UiS.

Renn er professor i miljøsosiologi ved universitetet i Stuttgart. Han utgjorde den tyske sårbarhetskommisjonen helt alene omtrent på samme tid som Kåre Willoch var formann i det norske sårbarhetsutvalget.

Han har skrevet et trettitalls bøker og et stort antall artikler om risiko og sårbarhetstema. Professor Renn er for tiden også professor 2 i risikostyring og samfunnssikkerhet ved UiS.

Hans siste bok,  "Risk Governance",  vakte stor oppsikt. Anmelderen Jochen Jaeger, professor ved Concordia-universitetet i Montreal, mener blant  dette: "There are classic environmental works such as The Tragedy of the Commons by Hardin, Risk Society by Beck, The Theory of Communicative Action by Habermas, and the seminal volumes by Ostrom on governing the commons. Renn’s book fits right into this series of important milestones of environmental studies."

Forelesningen finner sted fredag 7. nov kl 09.15 - 11 på auditorium E-166 i Kjølv Egelands hus.

Sist oppdatert av (05.11.2008)