Setter ned lånerenten


Nesten en halv million medlemmer i Statens Pensjonskasse kan se fram til lavere boliglånsrente fra 1. januar. Samtidig øker antallet lånesøknader kraftig.

Fra og med 1. januar 2009 setter Statens Pensjonskasse (SPK) ned renten på boliglån med 0,25 prosentpoeng til 6,0 prosent. Renten fastsettes for to måneder om gangen. Det betyr at renten blir 6,0 prosent fram til 1. mars 2009.

Renten på boliglån i SPK følger normalrenten for beskatning av fordel av rimelige lån i arbeidsforhold, også kalt normrenten. Det betyr at renten på boliglån i Statens Pensjonskasse blir ekstra gunstig i en tid hvor pengemarkedsrenten øker sterkt. Det er Finansdepartementet som fastsetter renten på boliglån i Statens Pensjonskasse. Neste gang renten kan bli endret er 1. mars 2009. Om det blir endring i renten fra dette tidspunktet, blir kjent ved årsskiftet.

Stor økning i lånesøknader
– De siste ukene har vi merket en betydelig økning i antallet lånesøknader. I 2007 hadde vi i gjennomsnitt 160 søknader i uka. I midten av oktober var vi oppe i 500. Forrige uke fikk vi 950 lånesøknader, som nesten er ny rekord, melder Mette Ystebø Hagen, seksjonssjef for Låneområdet i Statens Pensjonskasse.

En halv million nordmenn har rett til gunstig lån
Alle medlemmer i Statens Pensjonskasse kan søke om inntil 1,5 millioner kroner i boliglån. Samboere eller gifte kan få inntil 3 millioner i lån.

- I underkant av en halv million nordmenn kan søke om lån hos oss. Men selv om stadig flere nå får opp øynene for dette verdifulle medlemsgodet, er det per i dag bare 32 000 som benytter seg av muligheten. Men framover forventer vi at stadig flere bruker dette verdifulle ansattgodet, forteller Mette Ystebø Hagen.

Statens Pensjonskasse forventer fortsatt stor pågang av lånesøknader i ukene framover.

- Den store pågangen kan dessverre føre til at det kan ta lengre tid enn 12 uker å få behandlet lånesøknaden sin. Vi har allerede satt inn ekstra ressurser for å redusere saksbehandlingstiden. Jeg vil likevel oppfordre medlemmer i Statens Pensjonskasse til å benytte muligheten til gunstigere lånevilkår, sier Mette Ystebø Hagen.

Kan spare 15 000 i året
Med et lån på 1,5 millioner kroner og én prosent lavere rente, kan du spare inntil 15 000 kroner i renteutgifter hvert år forutsatt at lånet er avdragsfritt. Mette Ystebø Hagen opp oppfordrer alle til å bruke lånekalkulatoren på spk.no.

- Lånekalkulatoren viser hvor mye du sparer - hver måned og hvert år - ved å ha lånet ditt i Statens Pensjonskasse, sier hun.

Mer informasjon om SPKs lånebetingelser

Sist oppdatert av (04.11.2008)

Skriv ut artikkel print symbol