Verden kaller

Mange studenter fant veien til Arne Rettedals hus tirsdag på Internasjonal dag. Med en rekke stands, salsa, tanzaniansk dans og smaksprøver fra mange land, skulle studentene lokkes ut i verden.

Internasjonal dag har blitt en tradisjon ved Universitetet i Stavanger, og i går ble campus på Ullandhaug forvandlet til en internasjonal arena både for de norske og de internasjonale studentene på universitetet. Også i år ga dansere fra Tanzania liv og røre til Internasjonal dag der rundt 600 studenter deltok. Noen hev seg også med i dansen.

– Dette er femte gangen vi arrangerer Internasjonal dag på Ullandhaug og vi er utrolig stolte over at vi har fått til et så flott arrangement. Vi håper at dagen vil inspirere studenter til selv å reise ut i verden, og jeg oppfordrer dere til å benytte sjansen i dag til å besøke de mange standsene vi har, sa Karoline Høibo ved Internasjonale relasjoner ved Universitetet i Stavanger.

Gode grunner til å reise ut
Målet med Internasjonal dag er å synliggjøre og informere om hvilke muligheter de norske studentene har for å reise ut.

– I høst har det kommet fram at tallet på studenter som reiser ut for å ta et utenlandsopphold har sunket. Vi ønsker at flest mulig av våre studenter skal reise ut for å ta deler av studiet i utlandet. Dette må vi bli bedre på, sa prorektor Egil Gabrielsen og ga studentene flere gode grunner til å reise ut.

– Tar dere deler av studiet i utlandet vil dere oppleve en annen kultur og få en kompetanse som er etterspurt også av kommende arbeidsgivere, sa Gabrielsen.

Førskolelærerstudentene Eva Susanne Sundli og Wenche Haaland var to av studentene som benyttet seg av anledningen til å få informasjon om utenlandsstudier på Internasjonal dag. Begge har lyst til å ta deler av studiet i utlandet.

– Jeg vil lenger vekk enn Europa, sier Wenche Haaland som ønsker et utenlandsopphold for å oppleve noe annet og for å treffe studenter fra andre land.

– Det er stor forskjell på førskolepedagogikken rundt om i verden, derfor er det spennende for oss å bli kjent med andre pedagogiske opplegg, sier Sundli.

Alle fakultetene hadde stand, det samme hadde Internasjonale relasjoner, Sjømannskirken og alle studentorganisasjonene.

Kulturmøter
Universitetet i Stavanger har i dag over 300 studenter fra over 50 ulike land. De internasjonale studentene synliggjorde sin kultur og sine respektive hjemland på forskjellige stands.

– Jeg er her for å introdusere landet mitt, kulturen og hvordan man lever i Taiwan, forteller Ai-Chu Chang som studerer norsk ved Universitetet i Stavanger. Hun kom i prat med kinesiske Liang Yong Yin, som også var til stede på Internasjonal dag for å presenterte sitt land. Begge snakker mandarin og var skjønt enige om både likheter og forskjeller mellom landene.

Gulumser Okutar fra Tyrkia og Matilda Ahenakwa fra Ghana var to andre studenter som koste seg med både dansen og maten som ble servert av International Student Union og de Internasjonale studentene på NOMSA.

Universitetet (Internasjonale relasjoner, NOMSA og internasjonale koordinatorer) arrangerer internasjonal dag sammen med SiS, StOr og Internasjonal Student Union.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (22.10.2008)

Bilde av folk på Internasjonal dag.
SMAKEBITER FRA HELE VERDEN: En rekke nasjonaliteter presenterte seg for de norske og de internasjonale studentene som møtte fram på Internasjonal dag.
Bilde av Wenche Haaland og Eva Susanne Sundli.
KOMPARATIV PEDAGOGIKK: Wenche Haaland og Eva Susanne Sundli er begge nysgjerrige og vil dra utenlands for å lære om andre lands barnehagepedagogikk.
Bilde av taiwanske Ai-Chu Chang og kinesiske Liang Yong Yin
KULTURMØTE: Taiwanske Ai-Chu Chang og kinesiske Liang Yong Yin snakker mandarin med hverandre, men har aldri besøkt nabolandet sitt. De måtte komme til Universitetet i Stavanger for å møtes.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER