15 nye IKT-studieplasser til UiS


UiS får 15 av de 250 studieplassene i IKT som fulgte budsjettforliket mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF om revidert nasjonalbudsjett.

Kunnskapsdepartementet har nå fordelt plassene som går til institusjoner som har mulighet til å opprette de nye studieplassene allerede i høst. 

– Å utdanne flere med bachelor og master i IKT er viktig for at Norge kan henge med på den raske digitaliseringen vi står midt oppe i, og være med på å lede utviklingen videre. IKT gir nye muligheter for innovasjon, utvikling og effektivitet i både privat og offentlig sektor, og de mulighetene ønsker vi å gripe med begge hender, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding

Plassene som finansieres er fireårige, og det legges opp til finansiering av totalt fire kull, slik at det årlige opptaksnivået vil være 250 studieplasser høyere på permanent basis. Totalt innebærer dette da en økt og varig finansiering av 1 000 nye studieplasser. Kunnskapsdepartementet har presisert overfor utdanningsinstitusjonene at dette skal være helt nye studieplasser. 

Tekst: Elin Nyberg


Sist oppdatert av John David Didriksen (05.07.2017)

Skriv ut artikkel print symbol
Torbjørn Røe Isaksen
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no