TV-aksjonen markeres med Bjergsted-konsert

Musikkmiljøet i Bjergsted trår til med en storkonsert tirsdag 14. oktober kl. 19.30 i forbindelse med TV-aksjonen.

Medvirkende er Institutt for musikk og dans’ eget orkester EnB1 under ledelse av Jan Bjøranger, studenter og lærere, solister fra Unge musikere og lørdagsskolen ved Kulturskolen. Publikum får høre verker av blant andre Händel, Britten, Tsjajkovskij og Vivaldi.

Konserten finner sted i Lille konsertsal. Program for konserten

Håkon Austbø fremfører to av Olivier Messiaens berømte ” Tyve betraktninger over Jesusbarnet” for klaver. Austbø er professor i klaver ved UiS. I 2008 er det 100 år siden den franske komponisten ble født, og jubileet markeres med en festival i regi av UiS, som strekker seg over fire dager med konserter, forelesninger og mesterklasser.

Ung musiker
På konserten deltar også Laurens Weinhold, som kommer fra en musikerfamilie og begynte å spille fiolin som fireåring. I 2006 ble han tatt opp ved det nasjonale talentutviklingsprogrammet Unge Musikere i Rogaland, som administreres av Institutt for musikk og dans. Gjennom dette programmet deltar han sammen med andre utvalgte musikktalenter i kammermusikk og musikkteoriundervisning i Bjergsted, og han tar timer med Isaac Schuldman, professor i fiolin ved Norges musikkhøgskole.

Høsten 2006 ble Laurens 1. prisvinner ved Ungdommens Musikkmesterskap i Rogaland og 2. prisvinner ved den nasjonale finalen av UMM i Oslo.

Kjent og ukjent i musikalsk lekegrind
Det blir også et gjenhør med EnB1 - Ensemble Bjergsted 1. Ensemblet har sprunget ut av det frodige musikkmiljøet i Bjergstedparken, og navnet henspiller på alle kulturinstitusjonene i Stavanger som har nettopp denne adressen som besøksadresse.

EnB1 er ment som en kombinasjon av et pedagogisk prosjekt og en progressiv musikalsk lekegrind og tar mål av seg til å samle og stimulere hele fagmiljøet i Bjergsted konserthuspark. Ensemblet skal skape møter mellom nytt og gammelt, kjent og ukjent og gi den klassiske musikken enda et verktøy til å nå ut til både sitt eksisterende og unådde publikum.

Gjennom opprettelsen av EnB1 har Stavanger og Rogaland fått en fri gruppe med de beste musikalske krefter. Ensemblet er uavhengig i størrelse og instrumentomfang og tar sikte på å være genre-uavhengig selv om utspringet ligger i den klassiske musikken.

Inntekter til Blå Kors
Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 19. oktober. Inntekten fra årets TV-aksjon går til Blå Kors og skal hjelpe barn og unge som lider under voksnes rusmisbruk.

Konserten er et samarbeid mellom Institutt for musikk og dans, Stavanger Symfoniorkester, talentutviklingsprogrammene Unge musikere (UiS) og Lørdagsskolen ved Stavanger kulturskole.

Sist oppdatert av (08.10.2008)

Bilde av Laurens Weinhold med fiolin
Laurens Weinhold er med i talentutviklingsprogrammet Unge Musikere. Tirsdag spiller han musikk av Vivaldis Fire årstider sammen med EnB1 - Ensemble Bjergsted 1.
Bilde av pianist Håkon Austbø
Pianist Håkon Austbø, som også er professor i klaver ved UiS, gir en forsmak på Messiaen-festivalen.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER