Viktig bidrag til kokebokmuseet

Ellen & Axel Lunds Stiftelse gir 100.000 kroner til stiftelseskapital for Norsk kokebokmuseum. Dermed er prosjektet et viktig steg nærmere realisering.

– Disse pengene betyr at vi kan danne denne stiftelsen formelt. Da kommer vi i gang for alvor, sier Helge Jørgensen. Han er førstelektor ved Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger, og primus motor i prosjektet.

Ideen ble lansert allerede i 2000. I fjor fikk prosjektet 25 000 kroner av universitetsrektor til å lage et interimstyre. Med de friske pengene som nå kommer inn, kan styret sette i gang arbeidet med å samle inn kokebøker til et framtidig museum og opplevelsessenter. Målet er å ha senteret klart, i eget nybygg, i 2010.

– Vi ønsker å ta vare på norsk matkultur. Planen er å digitalisere hele boksamlingen. Vi har allerede en god del bøker i hyllene, blant annet fra biblioteket til gamle Norconserv, sier Jørgensen, som også planlegger et safteri og produksjon av økologisk vin i forbindelse med museet.

Det var Ellen og Axel Lund som i sin tid betalte for bygningen som i dag huser Norsk hotellhøgskole. Nå har pionerenes penger også gitt Norsk kokebokmuseum verdifull drahjelp.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (17.09.2008)