Rett i jobb etter masteren

Utdanning som kombinerer ingeniør- og økonomifag er populær. Disse fire INDØK-studentene har fått jobb før de er ferdige med studiene.

Ingrid Omland, Magnus Wesenberg, Frida Layti og Helene Senum er avgangsstudenter på femårig master i Industriell økonomi (INDØK) innen petroleum. Når de til våren er ferdige på UiS, går de rett ut i jobb.

INDØK gir mange muligheter

Master i Industriell økonomi (INDØK) består av en treårig bachelorgrad pluss toårig master. Som bachelor velger studentene petroleumsteknologi eller bygg, data, elektro, kjemi og miljø og maskin. De to siste årene er en teknisk og økonomisk påbygging til sivilingeniør.

Linjeforeningen INDØKS er av og for studenter

Omland, Wesenberg, Layti og Senum går femte og siste året, og har alt sikret seg jobb. To har fått jobb i oljebransjen, en i byggebransjen og en i konsulentfirma.
– Vi føler oss veldig heldige, sier Layti.

Alle fire valgte bachelorutdanning innen petroleumsteknologi, og masterdelen gir dem kunnskap innen økonomi og ledelse, prosjektledelse og fordypning i valgte ingeniørfag. Studiet gir studentene verktøy for å løse sammensatte problemstillinger på tvers av fag, og det åpner varierte karrieremuligheter.

– Med denne graden kan vi søke på mange flere jobber, og vi kan gå inn i ulike bransjer, sier Senum.

– Sommerjobb er et langt jobbintervju

Selv om jobben er i boks, understreker de at det ikke har gått av seg selv. Deres tips er å bruke studietiden til å bygge nettverk, vise interesse og bli kjent med selskaper.

– Det er lurt å skape et nettverk mens man studerer. Både for at selskapene skal de bli kjent med deg, og at du skal bli kjent med dem, sier Omland.

Flere av dem har fått jobb i selskaper de tidligere har hatt sommerjobb.

–  Det er gode muligheter hvis man gjør et godt inntrykk på sommerjobb. På en måte er en sommerjobb et langt jobbintervju, sier Wesenberg.

Tekst og foto: Karoline Reilstad

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (24.03.2017)