Spennende besøk fra Palestina

Universitetsbiblioteket hadde torsdag 11. september besøk av representanter fra det palestinske kulturdepartementet og den palestinske bibliotekforeningen.

Hani Jaber representerte den palestinske bibliotekforeningen. Han er til daglig bibliotekdirektør på Universitet i Nablus, som er vennskapsuniversitet med UiS. Sami Batrawi representerte det palestinske kulturdepartementet. Han har i sitt daglige arbeid et spesielt ansvar for biblioteksaker og har vært sentral i å bygge opp et fungerende palestinsk bibliotekvesen. Kristine Abelsnes fra Kapittel 08 var også til stede.

Besøket var en del av deres program under Kapittel 08. De ble tatt imot av bibliotekdirektør Espen Skjoldal. Som fagfolk var de interessert i et norsk universitetsbiblioteks daglige drift, så de fikk en innføring i vår organisasjonsmodell og våre arbeidsformer. En omvisning i biblioteket ble det også tid til. Besøket ble avsluttet med en hyggelig lunsj med universitetsbibliotekets ansatte. Det var spennende og tankevekkende for oss nordmenn å få et innblikk i de utfordringene palestinske bibliotekarer har i sitt daglige arbeid. Vi har mange felles interesser, men hverdagen i Norge og Palestina er ganske forskjellig.

I tillegg til besøket hos oss var våre palestinske gjester til stede på andre arrangementer på Kapittel 08, og de bidrog også selv ved blant annet å presentere filmen "Last Supper".

Norske og palestinske bibliotekarer
Fra venstre: Sami Batrawi, Kari Lise Fuglesang, Kristine Abelsnes, Hani Jaber

(Foto: Espen Skjoldal)

Sist oppdatert av John David Didriksen (09.01.2009)