UiS får finsk samarbeidspartner

Finske Tampere University of Technology ble fra årsskiftet nytt medlem i nettverket European Consortium of Innovative Universities (ECIU).

Tampere University of Technology (TUT) er et av de mest internasjonale universitetene i Finland og det nest største universitet innen ingeniørfag.

– Vi gleder oss til å samarbeide med TUT. Jeg anser dem som en attraktiv samarbeidspartner for UiS innen både utdanning og forskning, sier Bjarte Hoem, kontorsjef ved Internasjonalt kontor og ECIU-koordinator ved UiS.

Aktuelt for utveksling

Hoem forteller at TUT har et nært samarbeid med næringslivet, blant annet huser de over 50 bedrifter på campus.

– De investerer også stort i nye undervisningsmetoder og -teknologi. Samtidig har de et stort spenn av kurs på engelsk i teknologi og realfag som vil kunne være aktuelle utvekslingspakker for våre studenter, sier Hoem.

ECIU-universitetene samarbeider over landegrensene for å utvikle sine læringsmetoder og utdanningskvalitet til høyeste nivå. Det innebærer økt satsing på problembasert og IKT-støttet læring, felles masterprogrammer (joint masters) og andre utvekslingsmuligheter for studenter og ansatte.

250 000 studenter

ECIU ble etablert i Nederland i 1997. Med nytt medlem i nettverket, teller institusjonene til sammen over 250 000 studenter og ca 33 000 ansatte. Forrige nye medlem kom for øvrig i fjor, da Kaunas University of Technology i Litauen ble med.

Medlemsoversikten i ECIU ser nå slik ut:

• Universitetet i Stavanger, Norge
  • Aalborg Universitet, Danmark
  • Universitat Autonoma de Barcelona, Spania
  • Universidade de Aveiro, Portugal
  • Dublin City University, Irland
  • Technische Universität Hamburg-Harburg, Tyskland
  • Linköping Universitet, Sverige
  • Kaunas University of Technology, Litauen
  • Universiteit Twente, Nederland
  • Tampere University of Technology, Finland

I tillegg fins det to assosierte medlemmer: Southern Federal University, Russland, og Tecnológico de Monterrey, Mexico.

UiS har egne og eksterne sider på engelsk

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (12.01.2017)

Tampere University of Technology
Tampere University of Technology - Hervanta campus