Vitenskapsakademiet i Stavanger inviterer til møte med Roald Berg og Thorvald Stoltenberg 30.november


Vitenskapsakademiet i Stavanger inviterer i samarbeid med UiS Seniorforum til møte onsdag 30. november i Kjelleren på Sølvberget. Møtet starter klokken 19.00.

Vitenskapsakademiet i Stavanger inviterer til møte med Roald Berg og Thorvald Stoltenberg 30.november

Tid: onsdag 30.november, kl. 19.00 – 21.00
Sted: Kjelleren, Sølvberget.

Professor i historie Roald Berg, Universitetet i Stavanger, presenterter sin nye bok «Norsk utanrikspolitikk etter 1814» (Samlaget 2016). 
Kommentator: Tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg. 
Debattleder: Tidligere sjefredaktør Tom Hetland.

Roald Berg vil i foredraget vise hvordan Norges utenrikspolitiske interesser og – politikk tok sin form og kom til uttrykk allerede fra 1800-tallet.  Folkeretten, forholdet til Russland, til Europa og til de vestlige stormaktene vil stå i sentrum.

Thorvald Stoltenberg har blant mye annet vært både utenriksminister og forsvarsminister, ambassadør og FNs flyktningekommissær, fredsmekler på Balkan og president i Røde Kors. I 1992 tok han initiativ til Barentssamarbeidet, og er hedret for dette med en byste i Kirkenes.

Tom Hetland er tidligere sjefredaktør, kommentator, utenriksreporter og journalist i Stavanger Aftenblad med russisk i fagkretsen, og har publisert flere vitenskapelige artikler om norsk-sovjetiske relasjoner.  

Sist oppdatert av Karoline Reilstad (29.11.2016)

Skriv ut artikkel print symbol