Politisk toppmøte på UiS om omstilling og grønt skifte

Tirsdag 25. oktober møtte statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide Stavanger-politikere, NAV og næringslivet på UiS.

Resten av partiledelsen i de fire partiene deltok også på møtet på Universitetet i Stavanger (UiS).

Prorektor Dag Husebø ved UiS ønsket velkommen til møtet som ble ledet av Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H).

Deltakere

I tillegg til den politiske toppledelsen i Stavanger deltok assisterende fylkesdirektør i NAV Rogaland, Anneline Teigen og administrerende direktør i Helse Stavanger, Inger Cathrine Bryne.

Fra næringslivet deltok konserndirektør Eimund Nygaard i Lyse, Thor Ole Gulsrud fra prosjektet Pumps and Pipes, Nils Petter Oveland fra Search-senteret, Brage Johansen fra Zaptec, Dag Meling fra Roxel og styreleder i Norsk Industri, Geir Austigard, fra Øglænd System.

Sjeføkonom i SR-Bank, Kyrre Knudsen, deltok også på møtet.

Statsbudsjettet

Senere samme dag møttes partiledelsen i de fire partiene bak lukkede dører for å diskutere statsbudsjettet.

Siden regjeringen Solberg tiltrådte, har regjeringspartiene hatt faste møter med de to støttepartiene hvert halvår. Møtene har tidligere alltid funnet sted på et hotell i Nydalen i Oslo, men var nå for første gang flyttet ut av hovedstaden.

– Det er mye spennende som skjer i Stavanger for tiden. Stavanger-regionen er også noe av det vi har diskutert mest i samarbeidet de siste to årene, sa Trine Skei Grande til Stavanger Aftenblad om hvorfor de fire partilederne treffes i Stavanger.

Smartby

Stikkord er krise i oljenæringen, økende arbeidsledighet og omstilling.

– I Stavanger-regionen finner vi roten til det grønne skiftet, sa Skei Grande.

Sagen Helgø sa til aftenbladet at stavangerpolitikerne ville ta opp planene om å bli «smartbyhovedstad», med representantene for regjeringen og støttepartiene.

Stavanger-politikerne argumenterer med at Stavanger har avansert teknologi og kompetansen i verdensklasse og at nedgangen i oljeindustrien gjør at alt ligger til rette for at ressursene kan anvendes på en ny måte.

Tekst: Elin Nyberg

Sist oppdatert av Elin Nyberg (28.10.2016)