Alt klart for Forsker grand prix

Tirsdag kl. 18.30 braker det løs i Folken. Seks knallgode forskere, en flott artist, tre strenge dommere og en sjarmerende programleder. Kom og hei på din favoritt-forsker på Forsker grand prix 2016.

Forsker grand prix er et norgesmesterskap i forskningsformidling. Ph.d.-kandidater fra UiS, SUS og VID konkurrerer om å være den beste formidleren - og publikum i salen er med på å stemme fram vinneren.

Hvem blir best i byen?
SUS har vunnet mange år på rad, men i fjor fikk UiS endelig revansje, da Kari Einarsen fra Handelshøgskolen gikk av med seieren.
Hvem overtar tronen i år? Det kan du være med på å bestemme - og vi håper på et stort publikum fra UiS i år.

Fra UiS deltar Monica G. Mitchell, Silje Eikanger Kvalø, Jaspreet Singh Sachdeva og Murshid M. Ali. Fra SUS er det Jørgen Erland Linde som deltar og fra VID Misjonshøgskolen stiller Silje Dragsund Aase.

Hver deltaker forbereder to presentasjoner av sitt eget forskningsprosjekt, og publikum i salen gir kandidatene poeng fra 1 til 6 ved hjelp av hver sin mentometerknapp. Så slippes dommerpanelet til. Deltakeren får direkte tilbakemelding fra panelet, og etter å ha gitt hver sin begrunnelse gir også dommerne poeng fra 1 til 6. Etter første runde går fire av kandidatene videre til en finaleomgang. De to beste går videre til finale i Bergen 1. oktober. Der møter de ph.d-kolleger fra Trondheim, Bergen og Oslo.

Hilde Selvikvåg
I tillegg til masse god forskningsformidling kommer også artist Hilde Selvikvåg for å spille for oss. Hun er akkurat ute med en ny singel, og det blir fin stemning når hun synger og spiller piano for oss.

Dommerpanelet består av Martha Ulvund, professor emerita fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Bjørn Ravn Carlsen, leder for barne- og ungdomsteateret ved Rogaland Teater og Nina Kristiansen, redaktør for Forskning.no. Programleder for kvelden er Hilde Zahl, kjent fra NRK P1.

Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (24.09.2016)