IT oppnår høythengende standard for kvalitetsstyring


IT-avdelingen ved UiS har oppnådd sin andre ISO-sertifisering. Denne gang er det kvalitetsstyringen av IT-prosessene ved universitetet som oppnår høy anerkjennelse.

–Vi er veldig stolte over å ha oppnådd sertifiseringen ISO 9001, som er verdens mest anerkjente standard for kvalitetsstyring, sier IT-direktør Marina Davidian ved UiS.

Alle typer virksomheter ønsker å yte kvalitet i sine tjenester, det være seg en bedrift i det private næringsliv, en intern IT avdeling i en virksomhet eller et universitet.

– For vår del handler det om å gjøre studenter og ansatte ved UiS fornøyde. Fornøyde kunder er verdt sin vekt i gull, sier Davidian.

På tvers av bransjer

Hun forklarer at et kvalitetsstyringssystem skal vise hvordan virksomheter styrer sine prosesser for å kunne levere tjenester som tilfredsstiller brukernes krav til kvalitet. ISO 9001 kan derfor brukes av alle typer virksomheter uavhengig av størrelse, produkter eller tjenester og bransje.

I fjor oppnådde UiS IT som første norske institusjon i universitets- og høgskolesektoren den første ISO-sertifiseringen, nemlig ISO 27001 som dreier seg om informasjonssikkerhet.

Sparer tid og penger

Fordelene ved å være ISO 9001-sertifisert er mange, ifølge IT-direktøren.

Blant annet bidrar det til oppnåelse av virksomhetsmål og det øker kundetilfredsheten. Dessuten gjør det ansatte og studenter i stand til å jobbe smartere, slik at de sparer tid og ressurser. Sertifiseringen kan redusere feil i saksbehandling og det bidrar til å motivere og engasjere medarbeiderne med tydelige og effektive interne prosesser.

– ISO-sertifiseringene har hatt sin pris i form av midler og ikke minst tiden benyttet, men det er vår klare oppfatning at sertifiseringene vil vise seg å være en god investering. De vil gi økt effektivisering av ressursbruk og ikke minst en investering i økt evne til omstilling og for å møte nye utfordringer, sier Davidian.


Sist oppdatert av Benedicte Pentz (22.09.2016)

Skriv ut artikkel print symbol
IT-avdelingen ved UiS har fått sin andre ISO-sertifisering
IT-avdelingen har fått sin andre ISO-sertifisering. Her med diplomet de fikk ved den første sertifiseringen.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no