Ny bok om strategisk fremsynsledelse


Boken "Strategisk fremsynsledelse", av professor emeritus Jan Erik Karlsen, viser hvordan energien i organisasjonen kan rettes fremover, mot det som ennå ikke er skapt.

"Strategisk fremsynsledelse" handler ikke bare om fremtiden, men den har sin hovedvekt der. Boken er utgitt av Fagbokforlaget.

Fortiden kan vi ikke gjøre noe med, men ved hjelp av strategisk fremsynsledelse kan organisasjonen finne strategier for å tenke, diskutere og skape egne, ønskede fremtider.

All vår kunnskap er om fortiden, men alle våre beslutninger gjelder fremtiden. Fremtiden er åpen, den er ikke noe som bare hender oss. Vi skaper fremtiden gjennom hva vi gjør eller lar være å gjøre i dag. Det krever både tankekraft og handlekraft. Strategisk fremsynsledelse handler om å tenke systematisk om fremtiden for å gjøre dagens beslutninger robuste. I turbulente tider er det en evne smarte organisasjoner må utvikle.

Boken er et resultat av en langvarig forskningsinnsats i samarbeid med ledende europeiske fagmiljøer innen fremsynsstudier, og er den første i sitt slag på norsk. Den presenterer en ny måte å tenke strategi, planlegging og ledet endring på, hvor organisatorisk tidsbevissthet om fortid, nåtid og fremtid bindes sammen i alternative fremtidsbilder og handlingsstrategier.

Bokomtale: Jan Erik Karlsen


Sist oppdatert av Benedicte Pentz (19.09.2016)

Skriv ut artikkel print symbol
Bokomslag Strategisk fremsynsledelse
Ny bok fra professor emeritus Jan Erik Karlsen.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no