- Vær tålmodige, oljebransjen trenger dere

- Vær tålmodige, bransjen trenger dere, sa Statoils konserndirektør for Utvikling og produksjon i Norge, Arne Sigve Nylund, da han tok i mot en gruppe petroleumsstudenter fra UiS på selskapets stand på ONS.

- De store endringene vi opplever i oljeprisen skaper forståelig nok usikkerhet omkring industriens bærekraft og jobbsikkerhet, men olje- og gassindustrien har et langsiktig perspektiv, sa Nylund.

Konserndirektøren presiserte at dagens studenter vil spille en nøkkelrolle i å sikre at utviklingen innen industrien skjer på en bærekraftig måte.

- Selv om Norge i dag er ledende på å redusere klimagassutslipp fra oljesektoren er ikke dette nok, og bransjen har ikke selv alle svarene på hvordan dette skal gjøres i framtiden. Nye løsninger må finnes og disse skal dere bidra til, sa Nylund.

Han minnet studentene om at norsk sokkel er i en gunstig posisjon med hensyn til så vel produksjon, utbyggingsprosjekter og spennende leteområder, og at bransjen vil by på mange spennende og utfordrende oppgaver fremover.

Tekst og foto: Lars Gunnar Dahle

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (05.09.2016)