Lærte sikkerhet gjennom quiz

Linda Mangtial Hnem var én av studentene som deltok i UiS sin sikkerhetsquiz. Der lærte den ferske sykepleierstudenten hva hun skal gjøre hvis krisen rammer.

26-åringen ble trukket ut som vinner av konkurransen Din sikkerhet 2016. Konkurransen var en del av en UiS-kampanje for økt trygghet på campus, som ble gjennomført under fadderuka.

– Hva jeg skal gjøre i en krisesituasjon og hvor jeg finne nødvendig utstyr var helt ny kunnskap for meg. Jeg har ikke tenkt så mye på beredskap før, sa Linda Mangtial Hnem.

Hun synes det er viktig at UiS setter beredskap i fokus og innlemmer studentene i sikkerhetsarbeidet.

Studentene viktig i beredskap

Mangtial Hnem fikk overrakt et gavekort på 2000 kroner hos SiS kafé og blomster av universitetsdirektør John B. Møst. Møst er helt klar på at beredskap er viktig på UiS og at studentene spiller en stor rolle i dette arbeidet.

– Det er sju ganger så mange studenter ved UiS som det er ansatte. Altså er sjansen stor for at det er nettopp en student som vil oppdage en krisesituasjon. Derfor er det viktig at studentene vet hvor de skal henvende seg og hva de skal gjøre, sa Møst.

Vær forberedt!

Som første universitet i Norge har UiS lansert beredskapsfaddere, nemlig masterstudentene i samfunnssikkerhet Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik.

I fadderuka forklarte beredskapsfadderne nye og gamle studenter at små detaljer kan avgjøre hvordan studenter, ansatte og besøkende håndterer en krisesituasjon.

- Beredskap trenger ikke å være avansert eller komplisert. Det handler først og fremst om å være forberedt på at noe kan skje og samtidig øke sannsynligheten for at det da går bra, sier beredskapsfadder Manvi Rohatgi.

Det er ikke lett å finne nødutgangen i en brann, hvis man ikke har merket deg hvor den er på forhånd. Du får heller ikke nytte av en hjertestarter hvis du ikke vet at den finnes i ditt bygg, ved din kantine eller ved din lesesal.

Kriseinfo

UiS har en egen nettside for kriseinformasjon, www.uis.no/krise. Gjør deg kjent med innholdet og last ned siden på mobilens hjemmeområde, slik at du har viktige telefonnummer lett tilgjengelig.

Tekst: Benedicte Pentz
Foto: Asbjørn Jensen

Sist oppdatert av Benedicte Pentz (24.08.2016)

Universitetsdirektør John B. Møst deler ut blomster og premie til student Linda Mangtial Hnem som deltok i konkurransen Din Sikkerhet 2016.
Beredskapsfaddere og masterstudenter i samfunnssikkerhet Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik.
Som første universitet i Norge har UiS lansert beredskapsfaddere: masterstudentene i samfunnssikkerhet Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER