UiS lanserer trygghetskampanje

I år har UiS egne beredskapsfaddere ved studiestart. De inviterer alle studenter til sikkerhetsquiz.

UiS satser på beredskap og lanserer som første universitetet i Norge egne beredskapsfaddere. I løpet av fadderuken kan nye og gamle studenter treffe Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik på campus.

Til daglig studerer Rohatgi og Cedergren Dysvik samfunnssikkerhet. I fadderuka fronter de en UiS-kampanje for økt trygghet på campus.

Studentene svarer på store og små spørsmål om din sikkerhet på UiS og oppfordrer i tillegg alle studenter til å delta i konkurransen Din sikkerhet 2016. Det innebærer en sikkerhetsquiz, hvor alle deltakere blir med i trekningen av et gavekort på 2000 kr hos SiS kafé.

- Ikke avansert

Små detaljer kan avgjøre hvordan studenter, ansatte og besøkende håndterer en krisesituasjon.

- Beredskap trenger ikke å være avansert eller komplisert. Det handler først og fremst om å være forberedt på at noe kan skje og samtidig øke sannsynligheten for at det da går bra, sier beredskapsfadder Manvi Rohatgi.

Det er ikke lett å finne nødutgangen i en brann, hvis man ikke har merket deg hvor den er på forhånd. Du får heller ikke nytte av en hjertestarter hvis du ikke vet at den finnes i ditt bygg, ved din kantine eller ved din lesesal.

Kriseinfo

UiS har en egen nettside for kriseinformasjon, www.uis.no/krise

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (12.08.2016)