Konferanse om arkitektur og uterom

Arkitektur, landskap og urban design står på programmet når den internasjonale konferansen OPUS (Open urban public space) nå går av stabelen ved UiS. 60 forskere fra flere land skal utveksle synspunkter på uterom i byer.

OPUS arrangeres fra 26. juni til 28. juni ved UiS og er et samarbeid mellom universitetet og University of California. OPUS er også et Stavanger2008-arrangement. Et internasjonalt nettverk av forskere står bak forskningsprogrammet OPUS.

Flere anerkjente arkitekter og forskere deltar under konferansen. Blant disse er arkitekt Gary Bates, som blant annet har jobbet med arkitekturen ved nye Oslo S, professor Mark Francis fra the University of California, Davis og professor David Shaw fra the University of Liverpool. Flere forskere fra UiS deltar også, deriblant professor LeRoy Tonning.

Noen av temaene som skal diskuteres og presenteres under konferansen er trehusbebyggelse, gater som sosiale arenaer, ungdomskulturer i byrom, moderne urbane landskap med eksempler og urban renessanse.

To av innslagene på programmet er åpent for alle interesserte. I kveld holder Gary Bates fra Space Group åpningsforedrag i Lille konsertsal i Bjergsted klokken 19. Publikum er dessuten velkommen til presentasjonen av resultatene fra en «workshop» om uterom i Stavanger som finner sted i Lille konsertsal lørdag klokken 16.30.

Les mer på konferansens nettsider

Sist oppdatert av Silje Stangeland (26.06.2008)