Konserttilbud under IMS 2016 i Bjergsted


International Musicological Society (IMS) har lagt sin årlige konferansen til Institutt for musikk og dans, Universitetet i Stavanger. Ansatte kan få rabatterte billetter til konsertene 2. og 4. juli.

Konferansen samler ca. 100 musikkforskere av alle slag fra hele verden. I tilknytning til konferansen (som vil foregå i IMDs lokaler i Bjergsted) vil vi arrangere 2 store offentlige konserter i Fartein Valen, Stavanger konserthus.

Lørdag 2.juli kl.19.30. 1B1 spiller under ledelse av prof. Jan Bjøranger UiS. 1B1 har nylig avsluttet en suksessrik turne til New York og fikk Spellemannsprisen i fjor for sin Holbergplate. På programmet lørdag 2.7. står gjenhør med Griegs slitesterke Holbergsuite og Sjostakovitsj sin dramatiske kammersymfoni (transkribert fra hans 8.strykekvartett).

Mellom disse monumentale verkene presenterer de Lars Petter Hagen: 7 Tveitt-fragmenter. Dette er et verk basert på de delvis utbrente manuskriptsidene fra Tveitts «Baldurs Draumar», et manuskript som nesten brant opp under brannen på Tveitts gård i Hardanger i 1970.

Mandag 4.juli kl.19.30. Det Norske Kammerorkester under ledelse av Terje Tønnessen spiller Richard Strauss: Der Bürger als Edelmann, og samme tema blir deretter belyst med musikken til Jean-Baptist Lully: Le Bourgeoise Gentilhomme. Etter pausen kommer så en verdenssensasjon. I fjor sommer fant musikkbibliotekarer på Music Library University of Toronto, Canada, noen usorterte esker, og i en av de lå partitur og orkesterstemmer til Johan Halvorsen Fiolinkonsert. Denne fiolinkonserten var blitt fremført av den kanadiske fiolinisten Kathleen Parlow i 1909, men har siden vært regnet som tapt. Music Library UoT hadde overtatt alt materiale etter Parlow ved hennes død i 1963, og hadde gjort registreringer og utstillinger med materialet. 

I arbeidet med å lage en digital versjon dukket det altså opp noen uregistrerte esker med et utrolig materiale. Per Dahl fikk nyss om dette under IMS konferansen i New York juni 2015, og fikk avtalt med Music Library UoT om at Norsk Musikkarvprosjektet skulle få tilgang til materialet for å lage en kritisk utgave av Fiolinkonserten. Dette arbeidet er ledet av Bjarte Engeset og det er også han som dirigerer Det Norske Kammerorkester med Henning Kraggerud som solist. NRK-Fjernsynet har allerede laget en dokumentar om denne viktige musikkhistoriske hendelsen og vil i tillegg gjøre opptak av konserten i Stavanger konserthus.
 

IMS 2016 in Stavanger ønsker å gi dere et ekstra godt tilbud til disse konsertene. Ordinær pris: 250.-. 

Ansatte ved Universitetet i Stavanger: kr. 200.-  

Bestilles i konserthuset.


Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (23.06.2016)

Skriv ut artikkel print symbol