Pris til kinesisk doktorgradsstudent på UiS

Den kinesiske doktorgradsstudenten Liping Yu, UiS, er en av tre kinesiske studenter i Norge som har fått China National Prize for Excellent Self-financed Students Studying abroad. Prisen er på 5000 dollars.

Hvert år får 300 kinesiske studenter i utlandet denne prisen som ble etablert i 2003 av utdanningsdepartementet i Kina. Doktorstudentene må minimum være i andre året av studiet. Studentene må også være under 40 år.

Prisen ble utdelt i april i den kinesiske ambassaden i Oslo

Liping Yu er doktorgradsstudent i Petroleum Engineering og kom til UiS for tre år siden.

- Det er en ære å få denne prisen, sier Liping Yu. - Men det er hard konkurranse på bakgrunn av at det er mange tusen kinesiske doktorgradsstudenter i utlandet.

Liping Yu var en av seks kinesiske doktorgradsstudenter i Norge som etter søknad ble vurdert. Sammen med to kinesiske studenter på NTNU ble Liping Yu til slutt prisvinnere.

- Denne prisen vil også bidra til å gjøre UiS kjent innen studier i Petroleum Engineering på linje med MIT og Stanford i USA.

Liping Yu skal ta doktorgraden i løpet av sommeren med avhandlingen ”Wettability alteration during seawater spontaneous inhibition into preferentially oil-wet chalk”.  Professor Svein M. Skjæveland er hovedveileder.

- Jeg har fått jobb i StatoilHydro og kommer til å bli i Stavanger i de nærmeste årene, sier Liping Yu. - Det er år som vil gi meg en god anledning til å lære mer om mer avansert teknologi før jeg eventuelt drar tilbake til Kina, sier Liping Yu, som har satt pris på den gode faglige oppfølgingen underveis i studiene både på UiS og IRIS..

Sist oppdatert av Egil Rugland (10.06.2008)