Pris for mesterlige mastere

UiS tiltrekker seg dyktige studenter fra hele verden. Det var tydelig da Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet arrangerte avslutningsseremoni for studenter som har fullført master i teknologi- og sivilingeniørstudiet.

Masterstudentene Shahen Akbari, Iroro Emmanuel Eradajaye, Isiaka Niyi Yusuf og Yanuar Priydi fikk gjeve priser da Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger hedret sine studenter for fullført utdanning.

Hele 127 studenter har denne våren fullført masterstudiet ved fakultetet. De fleste av disse var pyntet og til stede for å motta diplom på avslutningsseremonien fredag 6. juni. Seremonien foregikk på engelsk, og hadde med sine mange utenlandske studenter et internasjonalt preg over seg.

En uforglemmelig dag
Dekan for fakultetet Per Arne Bjørkum ønsket alle masterstudentene, deres familie og lærere velkommen til seremonien. Han påpekte at tjue år fram i tid ville flere av de uteksaminerte være professorer.

Bjørkum oppfordret de unge ingeniørene til å utfordre etablert kunnskap for å skape ny kunnskap, og han gratulerte alle.
– Dette er en dag dere aldri vil glemme, sa dekanen.

Fire studenter vil i hvert fall ikke glemme denne dagen. Tekna studentpris ble tildelt en student som i tillegg til å ha gjort det faglig godt, også har vært engasjert utenom studiene. Shahen Akbari fikk prisen på 10.000 kroner for blant annet å ha vært studentassistent, reiseleder på studieturer, aktiv under karrieredagen, samt vært en pådriver for å integrere andre studenter.

Talisman Energy Best Student Award
Også Talisman Energys tre studentpriser ble kapret av internasjonale navn. Isiaka Niyi Yusuf fra Nigeria, Yanuar Priydi fra Indonesia og Iroro Emmanuel Eradajaye fra Nigeria stakk av med henholdsvis, tredje-, andre- og førsteprisen fra Talisman Energy.

Eradajaye fikk altså den gjeveste prisen på 25.000 kroner. Han hadde en bachelor i lomma fra Nigeria da han kom til Stavanger i 2006 for å ta sin master. Selv om mye tid har gått med til studiene, så har han fått mange venner.

– Det har vært veldig spennende å være her. Lærerne har vært veldig hjelpsomme, og jeg har fått mange venner fra hele verden i løpet av studietiden ved Universitetet i Stavanger, forteller Eradajaye.

Nå skal han begynne å jobbe ved oljeselskapet FMC Technologies i Kongsberg.

En del av løsningen
En som ikke har glemt sin egen studietid var forskningsdirektør Helge Ole Bergesen. Da han var student på 70-tallet under den første miljøbølgen hadde de masse følelser, men manglet vitenskapelige beviser å slå i bordet med.
– I dag har vi vitenskapelige beviser nok til å handle, sa Bergesen med adresse til de framtidige ingeniørene som satt i salen.

– Jeg håper at UiS har gitt dere to ting. For det første en god kompetanse til å løse utfordringene som samfunnet har. Og for det andre at vi har gitt hver og en av dere en følelse av å ha et personlig ansvar. Jeg håper at dere takler bedre de utfordringene som samfunnet og verden står overfor, enn det vår generasjon gjorde, sa Bergesen.

Forskningsdirektørens hovedappell var:
– I hope you will be part of the solution, not part of the problem.

Pris for fremragende forskning
Scanas Forskningspris ble tildelt Trygve Eftestøl ved Institutt for data- og elektronikk for sin innsats innen medisinsk signalbehandling, som er et internasjonalt rettet arbeid. Han har bidratt med viktig forskning på området og vært med på å utvikle signalbehandling for akuttmedisinen.

Eftestøls kommentar var.
– Det har vært veldig gøy. Det tverrfaglige samarbeidet har vært spesielt kjekt, forteller Eftestøl som takket kolleger ved fakultetet og samarbeidspartnere fra Ullevål Universitetssykehus, Laerdal Medical, Østerrike og Skottland for godt samarbeid opp gjennom årene.

Prisen på 25. 000 kroner samt et flott kunstverk ble overrakt av Arnfinn Helland.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (09.06.2008)

Bilde av vinnerne av Talisman Energy Best Student Award 2008.
Talisman Energy Best Student Award: Isiaka Niyi Yusuf fra Nigeria fikk tredjeprisen på 10.000 kr og Iroro Emmanuel Eradajaye fra Nigeria fikk førsteprisen på 25.000 kroner. Yanuar Priydi fra Indonesia fikk andreprisen på 15.000 kroner. Prisene ble delt ut av Ivar Garnes fra Talisman Energy, og instituttleder for petroleumsteknologi Svein Skjæveland kunne gratulere sine eminente studenter.
Shahen Akbari får pris.
Shahen Akbari fikk Teknas studentpris på 10.000 kroner for faglig dyktighet, samt for sitt engasjement både faglig og sosialt. Trine Skjæveland ovarrakte prisen.
Trygve Eftestøl får Scanas forskningspris.
Scanas Forskningspris på 25.000 kroner samt et flott kunstverk ble gitt til professor Trygve Eftestøl ved Institutt for data- og elektronikk for sin innsats innen medisinsk signalbehandling.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER