Gründere fra Ullandhaug til topps i London

Gründerselskapet Huddlestock er tatt opp i det prestisjetunge Level39, Europas største finansinkubator, i hard konkurranse med andre europeiske vekstselskap.

Huddlestock ble etablert i 2014 med utgangspunkt i arbeid av studenter ved Universitetet i Stavanger og med hjelp av Prekubator TTO - nå Validé.

- Huddlestock tilbyr såkalt "sanntids crowd trading" av aksjer og verdipapir basert på egenutviklet teknologi, sier direktør i selskapet Murshid M. Ali, gründer og  ved Universitetet i Stavanger - for tiden også  nærings-ph.d. ved Handelshøgskolen på UiS.

Finansteknologi

Han forteller at kun 200 av de over 1600 selskapene som søkte om å bli med i Level39 ble tatt opp. Huddlestock er med andre ord i godt selskap med en rekke andre vekstselskap innen finansteknologi.

Sommeren 2015 hentet selskapet inn betydelig finansiering for utvikling og ekspansjon av teknologien sin. Universitetet solgte seg da ned, men eier fortsatt aksjer i selskapet.

Enkelt og effektivt

Ifølge eierne legger Huddlestock til rette for en demokratisering av finansindustrien gjennom direkte tilgang til investeringsideer, lave gebyrer og enkle transaksjoner.

De to andre - som også deltok i etableringen av selskapet - er Michel van Tol, med en doktorgrad i finansiell økonometri og lang fartstid fra hedgefond i London, og Øyvind Hovland, kjent seriegründer fra Stavanger. Han etablerte blant annet DataVision, som nå er kjøpt opp av Hitec, og Vision Io.

Mer om Huddlestock og Validé

Tekst: Lars Gunnar Dahle
Foto: Huddlestock

Sist oppdatert av Benedicte Pentz (08.09.2016)