Menneskerettighetsuke på UiS – med generalsekretær John Peder Egenæs

Amnesty-gruppen på Universitetet i Stavanger inviterer til Menneskeretttighetsuke. Dagsaktuelle samfunnstema vil bli belyst i et menneskerettslig perspektiv. Generalsekretær i Amnesty International Norge, John Peder Egenæs, kommer.

Program:

Mandag 7. mars, fra kl.15:00: Bokkafeén

Ruslan Khoguev fra Amnesty UIS skal snakke om situasjonen i Mexico, og bruken av tortur i landet. Gratis kaffe.

Tirsdag 8. Mars, fra kl 09:00: Arne Rettedals hus

Kvinnedagen markeres. Una Ruzic fra UIS-gruppen vil vise ulike Amnesty-kortfilmer og det blir Amnesty-stand med muligheter til å signere aksjoner til støtte for sårbare kvinner på flukt.

Onsdag 9. mars, kl.12: UiS, AR Ø- 130

John Peder Egenæs: Stå opp for rettighetene til mennesker på flukt.

I Europa bygges det murer, grenser stenges og lover endres for å hindre at mennesker på flukt kan søke om beskyttelse. Ikke siden annen verdenskrig har så mange mennesker som nå vært på flukt fra krig, forfølgelse og nød, europeiske land og Norge svarer med å stramme inn asylpolitikken for å holde dem borte. Hvorfor legger så mange mennesker ut på flukt akkurat nå, hvordan skal vi møte dem og hva har menneskerettighetene med dette å gjøre. Dette er noe av det John Peder Egenæs vil snakke om.

Torsdag10. mars – fra kl.17:00: Black Box, Institutt for Musikk og Dans (Bjergstedparken)

I forbindelse med menneskerettighetsuka ønsker Amnesty UiS velkommen til filmvisning og danseforestilling i lokalene til Institutt for Musikk og Dans! Her håper vi på å gi et lite innblikk til ettertanke rundt temaet mennesker på flukt i Syria.

Fredag 11. mars, fra kl 19:00: Tappetårnet UiS

Trappetårnet på UiS. Amnesty UiS inviterer til årets regnbuefest! Vi vil feire at vi alle er forskjellige og at alle har rett til å elske hvem de vil. Kom i de mest fargerike klærne dere måtte eie, og ta med en gjerne en venn!

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (07.03.2016)