Pris for miljøvennlig energi


Studenter og stipendiater inviteres til å delta i Grønn fases konkurranse om beste nye idé for miljø- og klimavennlig energi.

"Grønn Fase" er ei tankesmie med PhD-stipendiater og masterstudenter som jobber med miljøvennlig energi, primært knyttet til de 11 forskningssentrene for miljøvenlig energi (FME) i Norge.

Tankesmia ble startet i 2009, og arbeider på oppdrag fra OED, med en 'driftsstøtte' på 50 000 kroner årlig derfra. (Det vil med andre ord si hovedsaklig frivillig arbeid fra stipendiater rundt om i landet.) Den overordnede oppgaven til Grønn Fase er å gi innspill til den politiske ledelsen og embetsverket i OED om hvordan Norge kan bidra med teknologi for å løse energi- og klimautfordringene.

Grønn Fase deler hvert andre år ut en pris på 50 000 for beste idé/konsept/prosjektskisse som fremmer miljø- og klimavennlig energi. Studenter og stipendiater ved høgskoler og universitet i Norge kan delta.

I 2016 deles prisen ut for fjerde og siste gang, og det gjøres under Norges Forskningsråds Energiforskningskonferanse 26. mai, av olje- og energiminister Tord Lien.

Mer informasjon om prisen på Grønn fases nettsider


Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (19.02.2016)

Skriv ut artikkel print symbol
Logo Grønn fase
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no