Satser på digital eksamen


230 studenter sitter i dag dypt konsentrert foran hver sin pc, når den hittil største digitale eksamen ved Universitetet i Stavanger arrangeres.

Det er studenter fra Barnevern og Sosialt arbeid ved Institutt for sosialfag som er med på den rekordstore digitale eksamenen.

Gjennomføringen har satt organiseringen på prøve, både med tanke på rom og antall pc-er.

- Det er første gang UiS gjennomfører en eksamen med det som kalles Bring Your Own Device (BYOD), ifølge Kjetil Dalseth, leder for Felles Digitale Tjenester ved UiS.

UiS kunne nemlig bare stille 149 maskiner til rådighet til den digitale eksamenen. Nesten hundre studenter valgte derfor å ta med egen maskin, slik at eksamen kunne gjennomføres digitalt. På pc-en har de lastet ned en sikker nettleser som blokkerer for tilgang til blant annet nettsteder og harddisker.

De to-tre siste årene har UiS gjennomført et innovasjonsprosjekt sammen med Uninett, Høgskolen i Sør-Trøndelag, leverandøren Inspera og Innovasjon Norge for å utvikle løsningen for digital eksamen.

- Erfaringene så langt er veldig gode. Både studenter og stadig flere undervisere ønsker digital eksamen, forteller Dalseth.

Ved Institutt for sosialfag er de godt i gang med digital eksamen, forteller rådgiver Per Kolstrup.

- I dette akademiske året er alle hjemmeeksamener digitale, og langt over halvparten av skoleeksamenene er digitale, sier Kolstrup.

Tekst: Benedicte Pentz


Sist oppdatert av Benedicte Pentz (04.02.2016)

Skriv ut artikkel print symbol
Studenter tar digital eksamen
Barnevern-studentene Mari Sofie Rihm (t.v.) og Trine Skretting Baardsen er blant 230 kandidater som tar eksamen med hver sin pc. Studentene er fordelt på ni rom i fem bygg.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no