Planlegger du søknad til Forskningsrådet i 2016?


Til våren vil det arrangeres flere typer kurs og workshops ved UiS for å hjelpe deg i søknadsprosessen. Kursene er komplementære og skal sammen gi en bred og god forståelse av hva som karakteriserer en god søknad, hvordan søknader blir evaluert og hvilke forventninger Forskningsrådet har. (English description available)

English version

Hovedtemaet i alle vårens kurs/workshops vil være "hva karakteriserer en god prosjektsøknad?"

Det vil arrangeres fire kurs/workshop denne våren:

  1. 5. Februar - Den gode søknaden: Hva er det som kjennetegner en god prosjektsøknad? I den første delen vil vi gå gjennom hoveddelene i Forskningsrådets søknadsmal og evalueringskriterier, samt detaljene for kategoriene "forskerprosjekt" og "unge forskertalenter". Vi vil også se på eksempler fra allerede evaluerte søknader.
  2. 7-8 Mars - Mock Review: Dette kurset er designet for å hjelpe forskere til å skrive bedre forskningssøknader ved å skjønne hvordan fagfellevurdering virker, og hva Forskningsrådet forventer av en god søknad. Kjernen i kurset er et "mock-review"-panel, hvor deltakerne spiller rollene som evaluatorer. Deltakerne vil evaluere reelle søknader og bedømme hvilke som anbefales støtte. Peter Dukes fra det britiske medisinske forskningsrådet har mange års erfaring i søknadsskriving, fagfellevurdering og administrasjon av forskningsstøtte. Du vil også få mulighet til å få din egen søknadsskisse evaluert! Les mer om workshopen her.
  3. 14. April - Kritisk tilbakemelding fra ekspertpanel: I siste del av programmet vil deltakerne få mulighet til å presentere sin prosjektide/skisse for et ekspertpanel av noen av våre fremste forskere. Panelet har også svært god kjennskap til Forskningsrådet. Deltakerne vil presentere sine prosjekter på 5-10 minutter, og vil deretter få spørsmål og tilbakemelding fra panelet.
  4. 26. april og 4. mai - Q&A og indviduell tilbakemelding på søknader. spørsmål og svar (Q&A)- og ofte stilte spørsmål (FAQ) sesjon. Du kan også booke tid for å få tilbakemelding på og diskutere søknaden din. Les mer her

Se mer detaljer om de forskjellige delene i programmet her.

Du kan melde deg på et enkelt kurs/work, eller søke om å delta i alle delene i programmet. Kursene har begrenset kapasitet, og kandidater som planlegger søknad i 2016 vil bli prioritert. Noen plasser er også satt av til deltakere i søknadsprogrammet for unge forskertalenter. Frist for å søke del 1 (5. feb) og/eller del 2 (7-8. mars) er 1. februar. Bekreftelse på deltakelse sendes ut fortløpende. Frist for å søke deltakelse på del 3 er 1. mars.

Klikk her for å melde deg på kurs.

 


Sist oppdatert av Vibeke Hervik Bull (07.04.2016)

Skriv ut artikkel print symbol
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no