Store norske leksikon ønsker flere fagansvarlige fra UiS


UiS er ett av medlemmene i Store norske leksikon og ønsker at flere ansatte ved universitetet skal bidra i leksikonet.

Forskningsformidling er viktig for alle universitetene. Vanligvis forbinder vi forskningsformidling med nyhetssaker om forskningsresultater, forskningsgjennombrudd og nye oppdagelser; men like viktig er det å formidle kunnskapen som ligger til grunn for resultatene og forskningsgjennombruddene.

En annen type forskningsformidling
Store norske leksikon kan våre forskere formidle mer grunnleggende kunnskap direkte til allmennheten: Vi kan skrive hva forskningen så langt viser; den lange kunnskapen, basiskunnskapen innbyggere trenger for å kunne delta i en opplyst offentlig samtale.

Med to millioner brukere i måneden og 200 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. Om UiS-forskerne skriver artikler kan de bli lest av opp til 80 000 mennesker hvert år. Som fagansvarlig er du med på å definere faget ditt og du markerer deg og UiS i offentligheten.

UiS-ere i Store norske
Store norske er en stor kunnskapsdugnad der over 500 fagfolk bidrar. Det er i dag sju ansatte ved UiS som er fagansvarlige i Store norske leksikon. Vi ønsker å doble dette tallet i løpet av året, helst på fagfelt der UiS er ledende i landet.

Det er de fagansvarlige som skriver og oppdaterer innholdet i Store norske leksikon. En fagansvarlig er en håndplukket fagperson som er ansvarlig for og forvalter en liten del av leksikonet. Å være fagansvarlig er et betalt tillitsverv.

Det er redaksjonen i Store norske leksikon som avgjør hvem som skal være fagansvarlige, og de ser etter ledende fagpersoner. Ta kontakt med redaksjonen om du er interessert i å bidra.

Les mer om UiS sin rolle i Store norske leksikon
Les mer om Store norske leksikon


Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (19.11.2015)

Skriv ut artikkel print symbol
Utsnitt av person med lesebrett.
Store norske leksikon formidler grunnleggende kunnskap direkte til allmennheten via nettet.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no