Fartein Valen-Festivalen på NRK


I hele forrige uke foregikk Fartein Valen-Festivalen i Sveio og Haugesund. De som gikk glipp av festivalen kan høre opptak fra musikkgudstjenesten i Valestrand kirke søndag 4. mai på NRK P1 kl. 11.03.

Sist søndag var det musikkgudstjeneste i Valestrand kirke der blant andre Nordic Voices deltok. Førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Fartein Valen-Sendstad, prekte under gudstjenesten som sendes i opptak på NRK P1 førstkommende søndag klokken 11.03.

Fartein Valen setter på ulik vis sitt preg på musikken i gudstjenesten. For de som vil ha mer av denne komponisten, kan vi opplyse om at Stavanger Symfoniorkester har spilt inn symfoniene til Valen og skal gi dem ut på cd.

Fartein Valen-Festivalen tar mål av seg å formidle inntrykk av en av Norges fremste og mest nyskapende komponister. Valen regnes som en banebryter for moderne musikk i Norge med sine atonale polyfoniske verk.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (02.05.2008)

Skriv ut artikkel print symbol
Portrett av Fartein Valen-Sendstad.
Førsteamanuensis Fartein Valen-Sendstad prekte under gudstjenesten som sendes i opptak på NRK P1 førstkommende søndag klokken 11.03.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no