Escalona blir instituttleder


Alejandro Escalona ble i styremøte 8. mars ansatt i åremålsstilling som instituttleder ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Institutt for energiressurser.

Escalona er geolog med bachelorgrad i geofysikk fra Universidad Central de Venezuela og doktorgrad i geovitenskap fra University of Texas at Austin. Han ble ansatt som førsteamanuensis i petroleumsgeologi ved UiS i 2007, og fikk kvalifikasjonsopprykk til professor i 2012. De fire første årene hadde han i tillegg en bistilling som forsker ved IRIS. Escalona har også erfaring som postdoktor, underviser og forskningsassistent ved University of Texas at Austin, underviser ved Univ. Central de Venezuela og ved Univ. del Zulia. Totalt har han mer enn 20 års undervisningserfaring. Han har også erfaring som geofysiker i oljebransjen, fra Petroleos de Venezuela.

Escalona er en internasjonalt anerkjent forsker innenfor sitt fag, og har ved UiS bygget opp og hatt det faglige ansvaret for petroleumsgeologigruppen.

Institutt for energiressurser er et nyetablert institutt etter deling av Institutt for petroleumsteknologi. Instituttet driver forskning innenfor energiressurser, økt oljeutvinning (IOR), beslutningsanalyse og geofag. Studieprogram ved instituttet tilbyr kurs innenfor leting og utvinning av naturressurser inkludert petroleum. Instituttet bidrar betydelig til forskningsaktiviteter og ledelse av Det nasjonale IOR-senteret opprettet av Olje- og energidepartementet. Det er ca 50 ansatte tilknyttet instituttet.

Escalona tiltrer åremålsstillingen som instituttleder den 1. juni 2018


Sist oppdatert av May Merete Tjessem Opdal (13.04.2018)

Skriv ut artikkel print symbol
Alejandro Escalona
Alejandro Escalona