Vikingtidsutstilling


Utstillingen Utferd setter fantasien i sving og bringer deg til vikingtida.

I Utferd blir du kjent med seks vikingtidskvinner fra Rogaland. Funnene fra gravene til kvinnene er stilt ut. I utstillingen kan du høre om og lese en tolkning av funnene. De handler om hvordan livene til kvinnene kan ha vært.
– Når det er ledetråder, blir fantasien satt i gang. En kommer inn i den perioden og den tiden, sier Karin Bligvad, som nylig besøkte utstillingen.
– Jeg blir også imponert over å se håndverket. Jeg blir imponert fordi det er så fint laget med bittesmå detaljer, sier hun og studerer ei gullspenne.


Animasjon
– Jeg liker animasjonen som viser hva som skjer med krigeren som har blitt begravet, sier Andrew Smee.
Animasjonen vises på golvet i utstillingen. Den viser en herre fra Kyrkhus i Hjelmeland kommune, som har blitt begravet i all sin pomp og prakt. Han har blant annet fått med seg skjold, sverd og spyd. Mannen har fått navnet Gandalf. Animasjonen viser hvordan innholdet i graven brytes ned gjennom 1000 år. Til slutt ligger det bare noen biter av gjenstandene igjen. Disse kan du se i et monter ved siden av animasjonen.


I sommer går det omvisninger i utstillingen kl. 11, 12 (engelsk) og 13 hver dag unntatt lørdag.

Fram til 18. august har vi aktiviteter for barn hver dag unntatt lørdag:
Lek og idrett i museumshagen mellom kl. 11 og 15. Du kan for eksempel delta i sverdkamp, prøve miniarmbrøst eller hoppe på elvesteiner. Vår tidsmaskin er åpen mellom 11 og 15. Inne har vi aktivitetsløype for barn.

Vi har kafé og gavebutikk.
Åpent: mandag-fredag 10-16, lørdag-søndag 11-16.
 


Sist oppdatert av Ida Gudjonsson (08.08.2013)

Skriv ut artikkel print symbol
Karin Bligvad studerer kopi av Boknspennen
Karin Bligvad holder en stor kopi av ei spenne fra vikingtid. Den gjør det lettere å studere detaljene på spennen, som er fra Bokn.
Ann og Andrew Smee studerer smykker.
Ann og Andrew Smee studerer smykker.