Islandsk prest forteller sagafortellinger på AM


I kveld, tirsdag, klokken 18:30 kommer den sagafortellende presten Geir Waage til Arkeologisk Museum. Waage som i mer enn 30 år har jobbet som prest i Reykholt skal blant annet snakke om om dikteren, Snorre Sturluson. I forbindelse med foredraget blir det også informasjon om neste års unike og spennende workshop om nettopp sagalitteraturen.

I kveld, tirsdag 7. desember kommer den islandske presten Geir Waage til Arkeologisk Museum for å blant annet å fortelle om dikteren fra Reykholt, Snorre Sturluson. I forbindelse med foredraget blir det også informasjon om neste års unike og spennende workshop om nettopp sagalitteraturen.

Geir Waage har i mer enn 30 år jobbet som prest på Island og brukt mye av tiden sin på å fortelle om Snorre Sturluson i liv og død. Tirsdag 7. desember kommer han til Arkeologisk Museum for å gjøre det samme.

I forbindelse med foredraget vil det også bli en orientering om et nytt og spennende webkurs – og en unik sjanse for folk i Rogaland til å delta på en workshop i sammen, i sagalitteraturens ånd. Dette er en kursserie fra fire vest-islandske institusjoner hvor temaet er islandsk middelalderlitteratur og kultur, og første mann ut på pensumplanen er Snorre.

Kveldskurs om islendingesagaer har lenge vært populære på Island. De er kjent for å by på kunnskapsrike og gode historiefortellere, som kan opplyse folk om tilblivelsen og innholdet i sagaer som er fullt av drama og svart humor.
For noen år siden dukket idéen opp blant noen institusjoner på Island, om å gi flere folk muligheten til å delta i en tilsvarende kursvirksomhet via Internett – direkte fra sagastedene på Island. Dette ble til samarbeidsprosjektet „Den islandske kulturarven.“
I løpet av vinter/våren 2011 vil dette også arrangeres på Arkeologisk Museum.

 


Sist oppdatert av (07.12.2010)

Skriv ut artikkel print symbol
Icelandic sagas er logoen for vårens workshop i sagalitteratur
Icelandic sagas er logoen for vårens workshop i sagalitteratur