Åpent foredrag med professor Rune Dahl Fitjar

Vitenskapsakademiet i Stavanger, i samarbeid med Den norske historiske forening i Rogaland, inviterer til åpent foredrag med professor Rune Dahl Fitjar fra Handelshøgskolen ved UiS.

Sted: Onsdag 7. februar kl. 19.00 på Sølvberget, Møteplassen.

Tittel: Hvorfor er separatisme og regionalisme på fremmarsj i Europa dag?

Kort om innhold: Myndighetene i Katalonia erklærte i oktober 2017 selvstendighet fra Spania. I 2014 stemte nesten 45% av velgerne i Skottland for selvstendighet fra Storbritannia. I Flandern er separatistiske Ny-flamsk allianse det største partiet. Velgerne i de italienske regionene Lombardia og Veneto stemte nylig med overveldende flertall for større selvstyre. Hvorfor er separatisme og regionalisme på fremmarsj i Europa?

Rune Dahl Fitjar skrev i 2007 doktoravhandling om regionalisme i Vest-Europa og vil diskutere årsaker til denne utviklingen. Rune Dahl Fitjar er professor på Handelshøgskolen ved UiS og ved Senter for innovasjonsforskning.

Sist oppdatert av Karoline Reilstad (07.02.2018)