• Torbjørn Røe Isaksen holder foredrag.

– Vi må først og fremst forebygge

(05.01.2018) Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen innledet Beredskapsrådets konferanse om forebygging av radikalisering med å understreke viktigheten av å styrke fellesskapsfølelsen i demokratiet vårt.

• Illustrasjonsbilde: Grønnsaker i gryte

Vitenskapskomiteen for mat og miljø søker medlemmer for perioden 2018-2022

(05.01.2018) Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) er en uavhengig komité som gjør risikovurderinger knyttet til matproduksjon, mattrygghet og miljø.

• To glade prisvinnarar saman med ho som delte ut prisen.

SEROS-pris for krisekommunikasjon

(04.01.2018) Lise Andreassen Hagir og Alf Inge Molde får SEROS-prisen 2018 for framifrå studentarbeid. I masteroppgåva ser dei nærare på krisekommunikasjon i 19 alvorlege hendingar i Noreg mellom 1997 og 2016.

• Arvind Keprate

Doktorgrad om materialtretthet i rør

(27.12.2017) Arvind Keprate (32) har tatt doktorgrad i offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger med en avhandling om materialtretthet i undervannsrør.

• Jose Jithin

Disputas om bølgjebelastning på offshore-installasjonar

(27.12.2017) Jose Jithin (29) har avlagt doktorgrad i teknologi og naturvitskap. Han forsvarte avhandlinga ved Det teknisk-naturvitskaplege fakultet 19.desember.

• Vladimir Putin. Foto: Wikimedia

Inviterer til konferanse om propaganda og tillit

(22.12.2017) Samfunnssikkerhetskonferansen den 4. januar samler fagfolk til utveksling av aktuelle tema som ny kald krig, propaganda, tillit i samfunnet og helsetjeneste i krig og krise.

• Stipendiat Aojie Hong ved talerstol mens han forsvarer sin doktoravhandling

Disputas om analyse av oljereservoar

(21.12.2017) Aojie Hong (29) har avlagt doktorgrad i petroleumsteknologi ved Universitetet i Stavanger. Han er den første uteksaminerte ph.d.-kandidaten fra Det nasjonale IOR-senteret.

• Sauer i tåke

Ny teknologi forbedrer sauesanking

(20.12.2017) Ragnar Stølsmarks doktoravhandling kan gjere det både enklare og rimeligare å spore dyr i område med dårleg GSM-dekning.

• Utlysning av VISTA-midler

(19.12.2017) Det lyses ut VISTA-midler i 2018 med frist 8. januar og 15. august.

• Signeringsmøte mellom UiS og Nordic Unmanned

Samarbeidsavtale med Nordic Unmanned

(19.12.2017) Tirsdag 12. desember signerte UiS en samarbeidsavtale med Nordic Unmanned. I avtalen legges det opp til et samarbeid med Nordic Unmanned i tverrfaglige prosjekter på bachelor-, master og doktorgradsnivå.

« Forrige     1 | 2 | 3 | 4 | 5     Neste »
Viser fra 11 til 20 av totalt 50 artikler