Justisministeren fikk foredrag om 22. juli

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) fikk faglige perspektiver på krisehåndteringen 22. juli 2011 da han besøkte Transatlantic Science Week i Washington denne uka.

Professor Odd Einar Olsen fra Universitetet i Stavanger ledet sesjonen, som dreide seg om krisehåndtering på regjeringsnivå.

To eksempler sto sentralt: koordineringen av ressursene 22. juli og sikkerhetsregimet for offshore-industrien i Nordsjøen kontra Mexico-golfen.

I panelet satt en annen UiS-professor, , samt Michael Baram fra Boston University og Per Lægreid fra Universitetet i Bergen.

Krisehåndtering
Når det gjelder 22. juli diskuterte forskerne forholdet mellom departementene og underliggende, mer operative etater. Kan strukturelle forhold i organiseringen skape problemer for krisehåndteringen?

I det andre caset, sammenlignet forskerne sikkerheten i henholdsvis Nordsjøen og Mexico-golfen. Her har det utviklet seg to helt ulike systemer for å unngå ulykker, som ble analysert av forskerne.

Stor konferanse
Transatlantic Science Week er en årlig konferanse med rundt 300 deltakere fra Norge på den ene siden og Nord-Amerika på den andre. Tema i år var utdanning og samfunnssikkerhet.

I tillegg til sentrale fagpersoner fra universiteter på begge sider av Atlanterhavet, deltok en rekke politikere og myndighetspersoner på konferansen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var blant deltakerne i Washington.

Les mer om Odd Einar Olsens foredrag i På Høyden

(Publisert 15.11.13)

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (18.11.2013)

Foto av forskerpanel med Odd Einar Olsen og Preben Lindøe.
Justisminister Per Anundsen (sentralt til høyre) hørte på forskerne Odd Einar Olsen (UiS), Preben H. Lindøe (UiS) og Per Lægreid (UiB).
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

Tlf.nr. er (518) 34567