Studentredaksjon i full sving

Det er hektiske dagar når komande journalistar og medieingeniørar skal produsere nyheiter for nett, radio og fjernsyn i tre veker gjennom sitt årlege nyheitsprosjekt.

I vekene 10, 11 og 12 veker skal mediestudentane produsere nyheiter på tre plattformar; for nett, radio og fjernsyn på nettavisaullandhaug.no.

Tre klassar med studentar frå journaliststudiet og fjernsyn- og multimedieproduksjon skal kjempe om å vere først med dei same sakene som resten av media i Stavanger.

Studentane skal fylle alle roller, som til dømes programleiar, tv-produsent, nettansvarleg og deskleiar.

— I tre veker satsar vi breitt gjennom å produsere nyheiter både for nett, radio og fjernsyn, fortel Torfinn Ingeborgrud, som er universitetslektor ved Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag ved UiS.

Travle dagar
Kvar morgon er det redaksjonsmøte klokka 8.30. Når saker og tips er diskutert skjer det vidare arbeidet i eigne redaksjonar for nett, radio og fjernsyn. Vaktsjefane for dei tre redaksjonane sit deretter saman på ein felles desk for å samkjøre nyheitsproduksjonen.

I prosjektet skal studentane erfare både fordelar og ulemper med å jobbe fleirmedialt. Det er hektiske dagar og stramme tidsfristar.

Direktesendingar
I tillegg til nettavis blir det også produsert daglege radio- og tv-sendingar. Radiosendingane startar klokka 15 og fjernsynssendingane byrjar klokka 16. I tillegg blir det nyheitsbulletiner på radio kvar time frå klokka 11-14.

Alle nyheitene og direktesendingane vil bli publisert fortløpande på nettadressa nettavisaullandhaug.no.

Send inn nyheitstips og les, høyr og sjå nyheiter på nettavisaullandhaug.no!

Sist oppdatert av Silje Stangeland (11.03.2013)

Nettavisa Ullandhaug logo
Nettavisa Ullandhaug produserer daglege nyheiter i tre veker.
TV-studio til Nettavisa Ullandhaug
Nettavisa Ullandhaug produserer daglege TV- og radiosendingar.
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

Tlf.nr. er (518) 34567