Ny bok om ledere i arbeidslivet

Organisering og ledelse i komplekse arbeidssituasjoner er tema i førsteamanuensis Lars Klemsdals nye bok. I boka drøfter han lederes roller og oppgaver i dagens arbeidsliv.

Den sentrale påstanden i boken er at ledere må lede ut fra de grunnleggende uformelle organiseringsprosessene som pågår hver eneste dag i alle virksomheter – mellom medarbeidere, ledere, kunder, brukere og samarbeidspartnere.

Skal vi forstå hva vi trenger ledere til må vi derfor forstå dynamikken i disse organiseringsprosessene. I lys av dette drøftes også perspektiver på betydningen av formell organisasjon og institusjoner for organisering og ledelse av moderne virksomheter.

Boka bygger på tre store forskningsprosjekter om omorganisering av virksomheter, blant annet evalueringen av NAV-reformen.

Målgruppene for boka er forskere og studenter innen fag som har interesse for grunnlagsspørsmål knyttet til organisering og ledelse, men boka er også aktuell for ledere.

Forfatter Lars Klemsdal er førsteamanuensis i arbeids- og organisasjonssosiologi ved Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag ved UiS og er tidligere forskningsleder på Arbeidsforskningsinstituttet i Oslo.

Les mer om boka

Sist oppdatert av Benedicte Pentz (07.09.2016)

Bokomslag av "Hva trenger vi ledere til?"
DRØFTER LEDELSE: Boka "Hva trenger vi ledere til?" bidrar med et sosiologisk perspektiv på organisering og ledelse.
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

Tlf.nr. er (518) 34567